banner

DGS’yi kazanan ancak kayıt olamayan adaylara müjde!




YÖK, 2014 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile yükseköğretim programlarına yerleşen ancak mezun olamayan öğrencilere de kayıt hakkı tanıdı.

YÖK, 2014 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile yükseköğretim programlarına yerleşen ancak mezun olamayan öğrencilerin durumuna ilişkin açıklama yaptı. YÖK’ün internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada DGS ile bir yükseköğretim programını kazandıkları halde çeşitli nedenlerle kayıt süreleri içinde işlem yapamayan ancak daha sonra bunları bütünleme, staj tamamlama, tek ders sınavı gibi uygulamalardan başarılı olup mezun olan önlisans öğrencileri bunları belgeledikleri takdirde 2014-2015 eğitim öğretim bahar yarıyılı başlangıcına kadar kontenjan sınırlaması olmaksızın kazandıkları programlara kayıt yaptırabilecek. YÖK tarafından 2014 DGS kayıt işlemlerine yönelik yapılan duyuru şöyle; “ 2014 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile yükseköğretim programlarına yerleştirilen ancak öğretim kurumlarından tek ders, bütünleme, staj gibi nedenlerle mezuniyet işlemlerini tamamlayamadıkları için kazandıkları programa kayıt yaptıramayacak öğrencilerin, kayıt haklarının saklı kalmasın konusundaki dilekçeleri Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında incelendi. Ortaöğretim kurumlarından mezun olamayan öğrencilere bütünleme veya ek sınav sonucunda kayıt hakkı kazandıkları programa kayıt hakkı tanındığı da dikkate alındı. 2014 DGS kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olmadığı için kazandığı programa yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme, tek ders sınavını başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencileri bu durumlarını belgelemeleri halinde 201-2015 eğitim öğretim bahar yarıyılı başlangıcına kadar programların kontenjanları dikkate alınmadan 2014 DGS’de kayıt hakkı kazandıkları programlara kayıt yaptırabilecek.”

İşte YÖK'ten yapılan duyurunun tam metni;

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.