banner

İş garantili üniversite Uluslararası Final Üniversitesi




Eğitim ve turizm alanında iş garantisi vererek öne çıkan Uluslararası Final Üniversitesi, kayıt sonrası öğrencilerine noter tasdikli işe alım garantisi belgesi düzenliyor. Kaliteli eğitimi yakalayabilmek için her şeyden önce donanımlı bir altyapı ve kaliteli öğretim kadrosu gereklidir diye konuşan Uluslararası Final Üniversitesi Kurucusu İbrahim Taşel, “Öğretim kadromuzu titizlikle oluşturduk. Gerek Türkiye ve KKTC, gerekse yurt dışında alanında en iyiler arasında yer alan akademisyenleri kadromuza kattık.” dedi.

ibrahim_taselÜniversitenizin öne çıkan özellikleri hakkında neler söyleyebilirsiniz? Öğrenciler neden sizi tercih etmeliler?
Üniversitemiz, Uluslararası Final Üniversitesi, 2015 yılında Türkiye’nin eğitim markası Final Eğitim Kurumları ve KKTC turizm sektörünün önderlerinden DMG-Akgünler Grubu işbirliği ile KKTC’nin Girne ilçesinde kuruldu. Bu işbirliğimiz sayesine eğitim ve turizm alanında mezunlarımıza iş garantisi veriyor olmamız bizi öne çıkaran bir özelliğimiz. Bahsi geçen sektörlerdeki uzman eleman ihtiyacını da karşılayarak bu sektörlere de katkıda bulunmuş oluyoruz. İş garantisi verdiğimiz bölümlerimiz: Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkçe Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Psikoloji (Türkçe ve İngilizce)
Final Üniversitesi’nde bu bölümlere yerleşen öğrencilerimize kayıt sonrasında, mezun olduklarında tercih etmeleri durumunda, noter onaylı işe alım garanti belgesi veriyoruz. Yeni akademik yılda, Antrenörlük Eğitimi lisans bölümü öğrencilerine de iş garantisi belgesi verilecek.
Bu bölümlerimiz dışında üniversitemizde Hukuk, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, yeni akademik yılda öğrenci kabul etmeye başlayacağımız Yazılım Mühendisliği, İşletme, Uluslararası Finans, Mimarlık, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümlerimiz var. Elit akademik kadromuz sayesinde verdiğimiz kaliteli eğitime güveniyoruz.
Bir diğer öne çıkan özelliğimiz yabancı dilde eğitim verdiğimiz bölümlerimiz. Mühendislik Fakültemizdeki bu akademik yıl itibarıyla dört bölümümüzde, Mimarlık, İşletme, İngilizce Öğretmenliği, Uluslararası Finans, Psikoloji ile Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümlerimizin eğitim dili İngilizce. Yabancı Diller Yüksek Okulumuzda da İngilizce eğitim kalitemize güveniyoruz. Gerek uygulama imkanlarımızın fazlalığı gerekse öğrenci sayımızın bize sağladığı avantaj sayesinde öğrencilerimiz akademisyenleri ile çok yakın iletişim kurma şansına sahip oluyor. 30 farklı ülkeden gelen öğrencilerimiz ile üniversitemizin öğrenci çeşitliliği ortamında İngilizce pratik alanı da genişlemiş oluyor.
Öte yandan Akdeniz’in en güzel yerlerinden birinde, Girne’de kaostan, trafikten ve mega kentlerde bir öğrencinin hayatını zorlaştıracak her türlü karmaşadan uzakta; iklimi yumuşak, çevresi güzel ve güvenli bir ortamda eğitim sunuyoruz. Öğrencilerimizin eğitim alırken karmaşadan uzak olması önemli bir ayrıcalık.

final_uni_ogrenciGÜÇLÜ BİR AKDEMİK KADRO OLUŞTURULDU
Teknolojideki gelişmeler öğrenme ortamlarını, yöntemlerini değiştiriyor. Buna bağlı olarak mezun profilinde de yeni bir dönemden bahsediliyor. Üniversite olarak bu yeni döneme nasıl uyum sağlıyorsunuz? Bu alanda gerçekleştirdiklerinizden bahsedebilir misiniz?
Eğitimde iddialı bir üniversiteyiz, bu iddiayı ortaya koyarken de bu hedefi yakalamak için üstün bir gayret harcıyoruz. Kaliteli eğitimi yakalayabilmek için her şeyden önce donanımlı bir altyapı ve kaliteli öğretim kadrosu gereklidir. Bu nedenle fiziki altyapımızı öğrencilerimizin rahat ve kaliteli koşullarda, pratik becerilerini arttırabilecekleri ortamlarda eğitim alabilecekleri şekilde oluştururken, öğretim kadromuzu da titizlikle oluşturduk. Gerek Türkiye ve KKTC, gerekse yurt dışında alanında en iyiler arasında yer alan akademisyenleri kadromuza kattık.
Final Üniversitesi olarak misyonumuz günümüz teknolojisini etkin şekilde kullanma becerisine sahip, etik değerler çerçevesinde özgür olduğu kadar özgün de düşünebilen, küreselleşmenin getirisi olan hızlı devinime ayak uydurabilmiş, mesleki bilgi ve becerilerle donatılmış, sosyal ve duygusal zekası yüksek takım liderleri ve oyuncuları yetiştirmektir.
Bu amaçla, üniversitemiz altyapısında mevcut 280 bilgisayarımıza 60 adet daha ekleyerek öğrencilerimizin kullanım oranını arttırmayı hedefledik. Bunun yanında üniversitemizdeki 250 Mbps hızda yedekli fiber internet sayesinde gerek öğrencilerimiz gerekse çalışanlarımız sorun yaşamadan bilgiye erişebiliyor. Kurduğumuz laboratuvarlarla her geçen gün gelişen teknolojik atılımların gereklerini yerine getirip bu imkanları öğrencilerimizin ve faydalanıcılarımızın hizmetine sunuyoruz. Bu anlamda örnek vermek gerekirse, Kıbrıs’ta sporcuların fizyolojik performanslarının belirlenmesinde bir ilk olma özelliği taşıyan Performans Analizi ve Biyomekanik Laboratuvarımızda birbirinden farklı fiziksel unsurların test edilmesi mümkün. Bunların yanında online kütüphanemiz, kullandığımız eğitim yönetim sistemimiz sayesinde tüm akademik işlemlerimizi online yürütebiliyor olmamız, tüm sınıflarımızdaki akıllı tahtalarımız, son teknoloji ses ve görüntü sistemleri ile donatılmış 2 adet konferans salonumuz, kampüsümüzün tamamında verilen ücretsiz kablosuz internet erişimimiz ve birbirleriyle entegre online sistemler sayesinde en kolay şekilde bilgiye erişim olanağı sayabileceğimiz diğer imkanlarımızdan. Ayrıca eğitimde uygulamaya önem vererek mevcut tüm laboratuvarlarımızda ve Gastronomi Mutfağımızda öğrencilerimizin bu imkanları birebir deneyimlemesini sağlıyoruz.

Üniversitenin kampüslerindeki sosyal, kültürel ve sportif imkânlar hakkında bilgi verebilir misiniz? Ayrıca öğrencilerinize sunduğunuz yurt ve burs olanaklarından bahsedebilir misiniz?
Üniversitemizde spordan kültür sanata, gastronomiden psikolojiye, hukuktan bilgisayara, fikir kulüplerimizden etkinlik kulüplerimize, sosyal yardımlaşmadan yabancı dil geliştirmeye, fotoğrafçılıktan radyoya kadar birçok alanda öğrenci kulübü bulunuyor.
Geçtiğimiz akademik yıl 23 öğrenci kulübümüz ile birçok etkinlik düzenledik. Her yıl olduğu gibi geçtiğimiz yıl da doğa yürüyüşlerimize, Kıbrıs’ın güzel coğrafyasında portakal ve çilek toplama etkinliklerimize, farklı alanlarda sosyal yardımlaşma amacıyla kermeslerimize, 8 Mart Kadınlar Günü, yaşlılar haftası, 23 Nisan Çocuk Bayramı gibi özel tarihlerde ilgili kurumlara ziyaretlerimize devam ettik. Çok kültürlü ortamımızda her yıl olduğu gibi bu yıl da “Uluslararası Yemek Festivali”mizde renkli görüntüler yaşandı; farklı sektörlerden önemli isimleri ağırladığımız kariyer günlerimize, liseli gençlere yönelik “Girişimcilik ve Kariyer Kampı”mıza devam ettik. Üniversitemizde sergiler düzenledik. Sosyal farkındalığı arttırmaya yönelik faaliyetler geliştirdik. Kaliteli eğitim vermenin yanında, hizmetlerimizi sürdürdüğümüz toplumun gelişimine katkıda bulunmak, bilimsel yaklaşımlarla ekonomik ve toplumsal konulara görüş açıları sunmak, kuşkusuz bir bilim yuvası olan üniversitelerin görevleri arasındadır. Bu anlayışla geçtiğimiz akademik yılda da kaliteli bilimsel çalışmalara imza attık: 4. Kıbrıs Uluslararası Eğitim Araştırmaları Kongresi’ne, Kıbrıs Türk Ekonomi Kurumu ve KKTC Merkez Bankası işbirliği ile “Küresel Kriz Sonrası Dönemde Yerel Krizler: Ağustos 2018 Türkiye Örneği” Paneline, Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu’nun (FIJET) Genç Gazeteciler Eğitim Programı 2019’a ev sahipliği yaptık. Alanında uzman isimlerin de katılımıyla konferans ve sempozyumlar düzenledik.
Final Üniversitesi’nde birçok barınma imkanı bulunuyor. Öğrenciler eğitim alırken karmaşadan uzak olma avantajıyla ulaşım sıkıntısı yaşamadan barınma olanaklarından faydalanabiliyor.Yaşam Merkezlerimizde, tek kişilik odalardan dört kişilik odalara kadar değişen fiyat seçenekleri sunuluyor. Tercihe göre, yemek ve barınma içeren paketlerimiz de bulunuyor. Yaşam Merkezlerimizde kalmayı tercih etmeyen öğrencilerimiz ise kendi arzuları doğrultusunda ev kiralayabiliyor.
30 ÜLKEDEN ÖĞRENCİLER BİR ARADA
Uluslararası anlaşmalara ve değişim programlarına yönelik çalışmalarınızı aktarabilir misiniz? Öğrencileriniz bu imkânlardan nasıl yararlanıyorlar? Uluslararası alanda üniversitenizin hedeflerine yönelik neler söyleyebilirsiniz?
Üniversitemiz kurulduğu yıldan itibaren hem Türkiye’deki hem de dünyanın birçok ülkesindeki üniversite ve kurumlarla işbirliği anlaşmaları imzalıyor. Bu işbirliklerinin en önemli avantajlarından birisi eğitim ve öğretim amaçlı öğrenci değişimi imkanıdır. Yakın zamanda üniversitemiz Farabi ve Mevlana değişim programlarına da dahil oldu ve 2019-2020 akademik yılından itibaren öğrenci kabulüne başlayacak.
Uluslararası Final Üniversitesi, dünyanın en iyi üniversiteleri arasına girme hedefiyle çıktığı bu yolda, kısa zamanda çok yol kat etti. Dünyanın 30 ülkesinden gelen öğrencilerimizle uluslararası çeşitliliği olan bir öğrenci profiline sahibiz. Uluslararası platformda tanınırlığı artmış olan üniversitemiz, kalite ve eğitim disipliniyle anılmaya başladı. Uzun vadede hedefimiz, dünya üniversiteleri arasına girmek ve bu konumun sürdürülebilirliğini korumak.

Üniversitede gerçekleştirilen bilimsel çalışmalar ve bu konuda üniversitenin vizyonu hakkında neler söyleyebilirsiniz? Bilimsel çalışmalara verilen destekler nelerdir?
Uluslararası Final Üniversitesi bünyesinde görev yapan akademik personel, kaliteli eğitim misyonunda gösterdiği hassasiyetin yanı sıra akademik çalışmalara da azami önem veriyor. 2015 yılında kurulan genç ve dinamik bir Üniversite olmanın avantajını kullanan akademisyenlerimiz ilk 3 sene içerisinde uluslararası SCI, SCI-E ve AHCI indeksleri kapsamında kaliteli ve alana hizmet eden birçok makale yayınladı. Ayrıca, konularında uzman akademisyenlerimiz yurtiçi ve yurtdışı kongrelerde sözel sunumlar ile de bilime katkı koyuyor. Üniversitemiz bünyesinde birçok ulusal ve uluslararası kongre ve sempozyum gerçekleştirildi; bu sayede akademisyenlere alanlarındaki meslektaşları ile iletişim kurma ve bilimsel tartışma imkanını sağlandı. Laboratuvar ve proje olanaklarının yanında, akademisyenlere hem yayın hem de yurtiçi ve yurtdışı kongreler için yüksek oranlarda akademik teşvik sağlanıyor.

Öğrencilerinize staj ve mezuniyet sonrası iş bulmada destek oluyor musunuz? Bu kapsamda firmalarla nasıl bir işbirliği yürütüyorsunuz?
Final Eğitim Kurumları olarak 1980 yılında kurulduğumuz günden bu güne kadar çeşitli kademelerde dört milyon öğrencimiz oldu ve eğitim sektöründeki faaliyetlerimizi her zaman bir adım daha ileriye götürme anlayışıyla sürdürdüğümüz çalışmalarımızı bir üniversite ile taçlandırmak için yola çıktık. KKTC’nin köklü ve saygın DMG grup ile ortaklık çerçevesinde Uluslararası Final Üniversitesi’ni hayata geçirdik. Bizlerin eğitim alanındaki tecrübemiz ve DMG grubun turizm, denizcilik ve lojistik alanındaki güçlü geçmişini arkasına almış olan Uluslararası Final Üniversitesi, başta eğitim bilimleri ve turizm alanında son derece iddialı bir şekilde eğitime başladı.
Bu işbirliği sayesinde üniversitemizde, daha önce de değindiğimiz gibi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkçe Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Psikoloji (Türkçe ve İngilizce) ve yeni akademik yılda öğrenci kabul edeceğimiz Antrenörlük Eğitimi bölümlerine yerleşen öğrencilerimize kayıt sonrasında, mezun olduklarında tercih etmeleri durumunda, noter onaylı işe alım garanti belgesi veriliyor.
Final Eğitim Kurumları ve DMG-Akgünler Grubu’na bağlı kurumlarda staj ve iş imkanlarımız bulunuyor. Bunun yanı sıra gerek yurt içinde gerekse yurt dışında geniş bağlantıları bulunan akademik kadromuz sayesinde öğrencilerimize ulusal ve uluslararası kuruluşlarda staj olanakları sunuyoruz.

Araştırmalar yakın gelecekte bugünün mesleklerinin var olmayacağını vurguluyor. Üniversiteler meslekler konusunda öğrencilere nasıl yön veriyor? Geleceğin meslekleri neler olacak? Tercih yapacak öğrencilere neler tavsiye edersiniz?
Öğrencilerimize alanlarında ve alanları dışında gelişmeleri takip edecek platformu oluşturup, öğrenme ihtiyacı ve sürekliliği yaratmaya özen gösteriyoruz. Eğitimde teknolojik temelin iyi kurulmuş olması gerektiğine inanıyoruz. Gelecekte yaşanacak her dönüşüm bugünün öğretim programlarından geçiyor. Tercih yaparken, teknolojik alt yapısı iyi kurulmuş ve eğitim-öğretimde teknolojik olarak kaliteli eğitim veren bir Üniversitenin seçilmesine dikkat edilmesi gerekiyor. Günümüzde sadece bir üniversite diploması sahibi olmak fark yaratmaya tek başına yeterli olmuyor. Kişilerin mesleklerini geliştirebilme ve değiştirebilme yetisinin de kazandırılacağı üniversiteler seçmesi gerekiyor. Geleceğin meslekleri de bu doğrultuda evirilecektir. Sağlıktan iletişime, finanstan endüstriye, konfeksiyondan mühendisliğe kadar birçok sektörde daha önce adını duymadığımız meslekler gelişecek. Yapay Zeka Uzmanlığı, Robot Koordinatörlüğü, Robot Mühendisliği, Siber Savunma, Veri Analiz Uzmanlığı, Veri Güvenliği Uzmanlığı, Giyilebilir Teknoloji Tasarımcılığı gibi mesleklerin önümüzdeki yıllarda en aranan meslekler olacağı belirtiliyor. Üniversitelerin de bu meslekleri icra edebilecek mezunlar yetiştirebilecek vizyona ve gelişime açık olması gerekiyor. Bu anlamda çağımızın gereklerini yakından takip ederek, dinamik yapımızda bu gelişimleri bünyemize katabilecek altyapımızın olmasına güveniyoruz.

KÜNYE
Kuruluş Tarihi: 2015
Kurucu: Final Eğitim Kurumları ve DMG-Akgünler Grubu
Rektör: Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak
Akademik Birimleri: 7 Fakülte (Eğitim Bilimleri Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi) 3 Yüksekokul (Turizm ve Mutfak Sanatları Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu) ve 1 Enstitü (Lisansüstü Eğitim Öğretim Enstitüsü)
Toplam öğrenci sayısı: 632
Uluslararası öğrenci sayısı ve oranı: Uluslararası öğrenci sayımız 206'dır. (%32.59)
Toplam akademisyen sayısı: 123 tam zamanlı, 51 yarı zamanlı akademik personel
Toplam idari çalışan sayısı: 58
2019 / 2020 akademik yılında alınacak öğrenci sayısı: 505 (ÖSYM kontenjanlarına göre), ayrıca yurt dışından 300 öğrenci
Öğrenci kulübü sayısı: 23
Yurt kapasitesi: 182 kız ve 128 erkek olmak üzere toplam 310 kişi kapasitelidir.
Mezun öğrenci sayısı: Henüz mezunumuz bulunmamaktadır.
Ücretler: 2019-2020 Akademik yılında uygulanacak yıllık ücretler 22.000-30.000 arasında değişmektedir. Bu ücretlere % 5 KDV dahil değildir. Yerleşen tüm öğrencilerin 1700 TL olan kayıt ve sosyal aktivite fonu (% 5 KDV dahil) ücretini ödemesi gerekmektedir.
İletişim: +90 392 650 6666 , +90 392 444 0838 , +90 850 811 1838

UFÜ’DE BURS OLANAKLARI
ÖSYM Yükseköğretim ve Kontenjanları Kılavuzu’ndan tercih döneminde %100 ve %50 burslu bölümleri tercih ederek bu tercihlerine yerleştirilen öğrencilere, belirlenen ücretler üzerinden %100 ve %50 oranında burs veriliyor.
Bunun yanında, Final Eğitim Kurumları ve Türkiye’deki kurumsal anlaşmalı diğer eğitim kurumlarından mezun olarak ÖSYM aracılığı ile Uluslararası Final Üniversitesi’nde bulunan programlardan birine yerleşen öğrencilere ödemeleri gereken eğitim ücretinin %20’si kadar kurumsal indirim uygulanıyor.
Üniversitemiz ücretli programlarına ilk 5 tercihi arasında yer verip (ilk 5 tercihin Final Üniversitesi olması durumunda) yerleşen öğrencilerimize % 50 tercih indirimi, branşlarında üstün başarı gösteren ve başarılı olduklarını belgeleyen milli ve üst düzey sporculara ise spor başarı indirimi veriliyor.
Ayrıca, şehit çocukları, öğretmen çocukları, TSK ve emniyet mensubu çocukları ile kardeşler için indirimler bulunuyor. Bu bilgilere internet sayfamızdaki (www.final.edu.tr) ücret hesaplama robotu kullanılarak da erişilebiliyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.