İstanbul Üniversitesi’nden şok karar
- Ayrıntılar
- Kategori: Üniversiteler
- Perşembe, 15 Ekim 2015 14:51 tarihinde oluşturuldu
İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, bu yıl öğrenci sayısını azalttıklarını, gelecek seneler de bu işlemin devam edeceğini ve lisans bölümlerinin aksine yüksek lisans öğrenci kontenjanını artıracaklarını açıkladı.
İstanbul Üniversitesi, öğrenci kontenjanında azalmaya gidiyor. Daha çok yüksek lisans öğrenci kontenjanına ağırlık verecek.
İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, bu yıl öğrenci sayısını azalttıklarını, gelecek seneler de bu işlemin devam edeceğini ve lisans bölümlerinin aksine yüksek lisans öğrenci kontenjanını artıracaklarını açıkladı.
İstanbul Üniversitesi’nin 2015-2016 Akademik yılı açılış töreninde konuşma yapan Rektör Ak, "2015 yılı öğrenci kontenjanlarımızda azaltmaya gittik. Bu, her yıl devam edecek. Amacımız İstanbul Üniversitesini lisans üstü merkezli eğitim veren, ülkemizdeki üniversitelerin öğretim üyesi ihtiyacını ve iş dünyasının nitelikli insan kaynağını temin eden bir yapıya dönüştürmek" dedi.
Amacımız lisansüstü merkezli eğitim veren yapıya dönüşmek
Bu yıl ilk kez rektör olarak törende yer alan Prof. Dr. Mahmut Ak konuşmasını "promter" cihazı kullanarak yaptı. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonunda gerçekleştirilen törende konuşan Rektör Ak, İstanbul Üniversitesiyle ilgili yeni yapılanma planlarını açıklamayı şu sözlerle sürdürdü:
“Girişimci, yenilikçi ve çözüm odaklı bireylerin yetişmesini sağlayacağız. 2015 yılı öğrenci kontenjanlarımızda azaltmaya gittik. Bu, her yıl devam edecek. Amacımız lisans üstü merkezli eğitim veren ülkemizdeki üniversitelerin öğretim üyesi ihtiyacını ve iş dünyasının nitelikli insan kaynağını temin eden bir yapıya dönüştürmek. Lisansüstü öğrencilerimizin hem sayısını hem de nitelikli çalışmalarını arttıracağız. Lisansüstü öğrencilerimizin çağın ihtiyaçlarını karşılayıp, geleceğin ihtiyaçlarını tasarlayabilen ülkemizin ve tüm dünyanın sorunlarını bilimsel bakış açıları ve geliştirdikleri projeler ile çözecek nitelikte bilim insanları olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz.”
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İLGİLİ HABERLER
-
Tehdit altındaki akademisyenleri desteklemek için yeni AB fonlu program
-
Meslek yüksekokullarında puanlar yükseldi doluluk yüzde 100 oldu
-
YÖK Başkanı: Tıp fakültelerinde 120 bin öğrencimiz okuyor
-
44 Yıllık Tecrübesiyle Uluslararası Final Üniversitesi
-
KOSTÜ, Esnek Eğitim Modeli ile öğrencileri geleceğin dünyasına hazırlıyor
-
Üniversiteliler 'fon' için yarışacak
-
YÖK: Üniversite kampüslerinde çok dilli tabelalar yaygınlaştırılmalı
-
Uluslararası Final Üniversitesi iş garantili programlarıyla öne çıkıyor
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan’dan çağrı: Yeni asırda yeni ve özgün bir Türk Pedagojisi üretmek durumundayız
-
Yükseköğretimde önceliğimiz sistemi ayakta tutmak olmalı