banner

Tıp fakültelerinin kontenjanı artacak mı?




Sağlık Bakanlığından, Bakan Mehmet Müezzinoğlu'nun "tıp fakülteleri kontenjanlarının bu yıl ek 2 bin 500 kontenjanla 14 bine çıkarılacağı" yönünde bir ifadesinin olmadığı bildirildi.
tipBakanlıktan yapılan açıklamada, son günlerde medyada Bakan Müezzinoğlu'nun katıldığı bir toplantıda "tıp fakültesi kontenjanlarının 14 bine yükseleceği" dediği yönünde haberlerin yayımlandığı hatırlatıldı.
Toplantıda Türkiye'deki mevcut hekim açığının sebeplerine vurgu yapan Müezzinoğlu'nun, YÖK'ün 2007'ye kadar tıp fakültelerinin kontenjanlarında bir artış yapılmadığını ve uzun çabalar sonucu 2007 itibarıyla bu kontenjanların 7 bin 500'e, daha sonra ise 9 bine yükseltildiğini belirttiği aktarıldı.
Bakan Müezzinoğlu'nun bu yıl ise tıp fakültelerinin kontenjanlarının 2 bin 500 artırılarak 11 bin 500'e yükseldiğini dile getirdiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Tüm bunlardan da anlaşılacağı üzere söz konusu toplantıda Sayın Bakanımızın tıp fakülteleri kontenjanlarının bu yıl ek 2 bin 500 kontenjanla 14 bine çıkarılacağı yönünde herhangi bir ifadesi olmamıştır. Yapılan son düzenlemeyle tıp fakültelerinin öğrenci kontenjanı 11 bin 500 olmuştur."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.