banner

Üniversite öğrencileri hem eğleniyor hem kariyer yapıyor




İstanbul Arel Üniversitesi Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi (ARELKAM) öğrencilerini yeniliklerle tanıştırmaya devam ediyor. Takım kurma, liderlik, organizasyon geliştirme, proje yönetimi, iletişim gibi becerileri geliştirmeye yönelik düzenlenen eğitimler ile öğrenciler hem oynayıp, hem öğreniyorlar.  Eğlenerek öğrenme konsepti içinde tasarlanan eğitimlerde ise METALOG eğitim araçları kullanılıyor.

arel üniversitesi kariyer fırsatıYaşayarak ve eğlenerek öğrenmeyi sağlayan eğitim araçları ve takım oyunları sayesinde öğrenciler; liderlik, takım dinamikleri ve oyun içindeki rollerini gerçek anlamda tecrübe etme imkanı bulabiliyor. “Pisa Kulesi, Boru Hattı, SisTeam ve Sinerjik Takım” oyunlarıyla  öğrenciler aynı zamanda yaratıcılıklarını da geliştirme fırsatı bulabiliyor.

İstanbul Arel Üniversitesi Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi Kariyer Planlama Uzmanı Gökçe TOPÇU Metalog eğitim araçları desteğiyle düzenlenen eğitimlerle ilgili; “Metalog eğitim araçları öğrencilerimizin tüm duyularına hitap edip onların öğrenme süreçlerini hızlandırarak canlandırıyor. İletişim, ekip çalışması, liderlik gibi becerileri gelişirken stres, kriz, zaman yönetimini uygulamalı olarak öğrenme fırsatı bulabiliyorlar. Kimi zaman zor ve sıkıcı olan teorik bilgileri, eğlenceli oyunlarla deneyimleme imkanına sahip oluyorlar“ dedi.

Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Tepekent ve Sefaköy ofislerinde Çarşamba günleri 15:30-17:00 saatleri arasında düzenlenen eğitimlerle ilgili olarak;

Moleküler Biyoloji ve Genetik 2. sınıf öğrencisi Oğuzhan KAYA, oynadığı oyunların ardından “Bir takım içerisinde nasıl çalışılır, nasıl strateji oluşturulur, zaman nasıl doğru kullanılır gibi birçok eğitimi keyifli oyunlarla almış bulunduk.” derken Beslenme ve Diyetetik 2. sınıf öğrencisi Bensu BEKDEMİR “Takım çalışması adı altında oynadığımız oyunlarda beraber hareket etmenin, görev dağılımının ve üstüne düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmek için harcadığın çabanın önemini kavradık. Stresimizi de iyi bir şekilde kontrol etmemiz gerekti. Bu etkinlikte yer aldığım için çok mutluyum” şeklinde konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.