banner

Türkiye’nin ilk 5G laboratuvarı İstanbul’da kuruldu




Piyasaya 2020'li yıllarda sürülmesi beklenen 5. nesil kablosuz iletişim teknolojileri konusunda araştırma yapmak üzere Türkiye'nin ilk "5G" laboratuvarı İstanbul'da kuruldu.

5g laboratuvarıPiyasaya 2020'li yıllarda sürülmesi beklenen 5. nesil kablosuz iletişim teknolojileri konusunda araştırma yapmak üzere Türkiye'nin ilk "5G" laboratuvarı İstanbul'da kuruldu.

Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA) desteğiyle 5. nesil kablosuz iletişim teknolojileri konusunda çalışacak "5G ve Ötesi Laboratuvarı"nı kurdu. Yaklaşık 2 milyon liralık bütçeyle çalışmalarını sürdüren laboratuvarda, daha önce ABD, Kanada, Japonya ve Almanya'da çalışan alanında uzman Türk bilim insanlarından bir ekip oluşturuldu.

Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arslan, "5G ve Ötesi Laboratuvarı"nın üniversite bünyesinde birkaç ay önce kurulduğunu söyledi.

ABD'de 20 yılı aşan akademik ve sektörel çalışmalarının ardından "beyin göçü" teşviki kapsamında Türkiye'ye döndüğünü belirten Arslan, Amerika'da 2G, 3G ve 4G teknolojileri üzerine çalışmalar yaptığını anlattı.

Haberleşme ağını daha canlı tutmak istiyoruz

Arslan, 5. nesil kablosuz iletişim teknolojileri olarak tanımlanan 5G'ye 2020'li yıllarda geçileceğini belirterek, "Dünyada şu anda 5G'nin yüzde 70-80 çalışmaları bitmiş durumda. İnşallah 5G'ye dünyayla birlikte geçeceğiz" diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.