banner

Üniversitelilerden evcil hayvan bakımı için mobil uygulama




İzmir'de bir grup üniversite öğrencisinin evcil hayvanların uzaktan bakımına olanak sağlayan mobil uygulama geliştirdiği bildirildi.

evcil hayvan mobil uygulamaİzmir'de bir grup üniversite öğrencisinin evcil hayvanların uzaktan bakımına olanak sağlayan mobil uygulama geliştirdiği bildirildi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden (İEÜ) yapılan açıklamaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aşkar’ın danışmanlığında Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri Gürkan Akpınar, Cemre Mat ve Sait Fatih Karakaya tarafından geliştirilen "Smart Pet Assistant Projesi" ile evcil hayvanların ihtiyaçlarını karşılamak üzere mobil cihazlarla uzaktan yönlendirilebilen bakım istasyonu üretildi.

"Smart Pet" uygulamasını mobil cihazına indiren kullanıcı, evcil hayvanının bakım ünitesindeki yem ve su miktarını kontrol edebiliyor.

Kullanıcıya yem veya su bittiğinde uyarı gönderen sistem, aynı zamanda yem miktarı ve periyodunu değiştirme imkanı sunuyor. Bu sistem, kullanıcının anlık talimatlarını yerine getirmenin yanı sıra veri tabanında yer alan bilgiler doğrultusunda otomatik olarak da yem ve su verme işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Böylelikle evcil hayvanlara uzaktan bakım imkanı sağlanıyor.

Ayrıca sıcaklık sensörü sayesinde ortam sıcaklığı kritik seviyenin altına düştüğünde, evcil hayvanın yastığı ısıtılıyor.

Acil durumlarda “veterineri acil ara” tuşuyla arama yapılabilen sistemin bünyesinde bulunan takvimle kullanıcıya, evcil hayvanının ilaç saati ve aşı günü gibi bilgileri hatırlatabiliyor.

Projeyi geliştiren öğrencilerden Gürkan Akpınar, sistemin, ilk olarak evcil kedi ve köpekler için geliştirildiği belirterek, "Başlıca hedefimiz, evcil hayvan sahiplerinin hayvan bakımında karşılaştığı problemlerin önüne geçmek. Böylelikle iş yüklerini azaltıyoruz ve bakımın, belirli standart çerçevesinde sağlıklı şekilde kontrol altına alınmasını sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.