banner

Üniversitelerden özel güvenlik gidiyor




Başbakan Erdoğan, “Devlet üniversitelerinde özel güvenlik değil devletin güvenlik güçlerini üniversitelere yerleştireceğiz” dedi.

Bingöl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi bahçesinde düzenlenen iftara katılan Erdoğan, devlet üniversitelerinde özel güvenliklerin artık görev almayacağını devletin güvenlik güçlerinin görev alacağını belirtti.

Başbakan Erdoğan şunları söyledi;

"Şunu herkesin bilmesini istiyorum, gençlik veya gençliğin üstü, bir defa fikrine, düşüncene inanıyorsan karşı düşünceye de inanacaksın. İnancına güveniyorsan karşı inanca da bir defa saygı duyacaksın ancak olayı şiddete taşımayacaksın. Şiddete taşıdığın anda şiddeti görürsün. Bunu herkes böyle bilsin. Kim ne yazarsa yazsın, kim nereye sıkıştırırsa sıkıştırsın eğer şiddet varsa şiddetin karşılığı şiddettir. Bunu herkes böyle görecek. Onun için de devlet üniversitelerinde artık güvenlik gücü olarak çok kısa zamanda onu da söylüyorum artık biz özel güvenlik değil bundan sonra devletin kendi güvenlik güçlerini üniversitelerimize yerleştireceğiz. Çünkü buralarda da çok farklı şeylerin olduğunu görmek, yaşamak bizi ayrıca bir sorumluluğa itiyor. Çünkü biz hiçbir öğrencimizin hayatını tehdit altında göremeyiz, görmek istemeyiz. Molotofkokteyli ile palayla şununla bununla dolaşan bir gençlik biz arzu etmiyoruz. Herkes bilgisiyle, düşüncesiyle, bilgisayarıyla dolaşsın, ne yapacaksa bununla yapsın. Kimsenin kimseye şiddet uygulamaya hakkı yoktur. Hoşgörüyle, sabırla, dayanışmayla ülkemize yönelen, bizleri tehdit eden her türlü oyunu el birliğiyle, gönül birliğiyle bozacağız."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.