banner

Yetişkinlerin eğitime katılım oranı arttı




TÜİK, Türkiye genelinde 18 ve daha yukarı yaştaki nüfusta örgün veya yaygın eğitim faaliyetlerine katılanların oranının 2012 yılında yüzde 20,4 olduğunu açıkladı. Bu oran 2007 yılında yüzde 17,1 olarak gerçekleşmişti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2012 yılına ait ‘Yetişkin Eğitimi' bültenini paylaştı.

Örgün veya yaygın eğitime katılım oranı kentsel yerlerde yüzde 23,9, kırsal yerlerde ise yüzde 12,6 oldu. Erkeklerin yüzde 23,7'si ve kadınların yüzde 17,2'si örgün veya yaygın eğitime katıldı.

Sadece yaygın eğitime katılım Türkiye genelinde yüzde 15,4 olarak gerçekleşirken, kentsel yerlerde bu oran yüzde 17,8, kırsal yerlerde ise yüzde 10,1 olarak gerçekleşti.

Türkiye genelinde yaygın eğitime katılım nedenlerine bakıldığında; 18 ve daha yukarı yaştaki nüfusta yaygın eğitime katılanların yüzde 60,9'u işini daha iyi yapmak, yüzde 34'ü günlük hayatta gerekli bilgi ve becerileri kazanmak, yüzde 33,4'ü ilgisini çeken bir konu hakkında bilgi edinmek ve yüzde 27,5'i ise sertifika almak olarak sıralandı.

En aktif katılım, yükseköğretim mezunlarından

Türkiye genelinde örgün veya yaygın eğitim faaliyetlerine en aktif katılım; eğitim durumuna göre bakıldığında yüzde 48,4 ile yükseköğretim mezunlarında, yaş grupları itibariyle bakıldığında ise yüzde 46,6 ile 18-24 yaş grubunda oldu. Bir işte çalışanlarda katılım oranı yüzde 26 olurken iş arayanlarda bu oran yüzde 26,6 oldu. Türkiye genelinde, yaygın eğitim faaliyetlerine en aktif katılım, yüzde 40 ile yükseköğretim mezunlarında ve yüzde 26,7 ile 18-24 yaş grubunda oldu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.