Rektörden skandal ilanla ilgili ikinci açıklama
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Cuma, 02 Ağustos 2013 17:31 tarihinde oluşturuldu
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile ilgili skandal ilanla ilgili Rektör Yılmaz ikinci bir açıklama yaptı. Yılmaz, 1 Ağustos tarihinde Zaman gazetesinde basın ilan kurumu vasıtası ile çıkan ilanda yayınlanan listenin kendi ıslak imza ile gönderdikleri listenin olmadığını söyledi.
Recep Tayyip Erdoağan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, 1 Ağustos tarihinde Zaman gazetesinde basın ilan kurumu vasıtası ile çıkan ilanda yayınlanan listenin kendi ıslak imza ile gönderdikleri listenin olmadığını söyledi.
Prof. Dr. Yılmaz, rektörlükte düzenlediği basın toplantısında, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin hızlı büyüyen bir üniversite olduğunu belirtti.
Yaklaşık 26 aylık yönetim süresince on birinci eleman alımını gerçekleştirdiklerini ifade eden Yılmaz, "Öğretim üyesi alımları yönetim kurulunun belirlediği kadro talepleri doğrultusunda Personel Dairesi Başkanlığınca teknik olarak yürütülür. Saptanan kadrolar Basın İlan Kurumuna gönderilir. Gönderme iki şekilde yapılır. Bir, rektörün ön imzası ile yazılı yolla gider, bir de elektronik ortamda gönderilir" dedi.
Dün bir ulusal gazetede Basın İlan Kurumu vasıtası ile çıkan ilanda yayınlanan listenin kendilerinin ıslak imza ile gönderdikleri liste olmadığını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:
"Liste ıslak imza ile gönderilen bir liste değildir, personel dairesinde yapılan bir müsvedde listenin çalışmasıdır. Elektronik ortamda gönderilmiştir. Kurum maili üzerinden gönderilmemiştir. Şahsi mail yoluyla gönderilmiştir. Kurumun başında rektör olarak ben bulunuyorum. Eğer burada bir sorumluluk varsa bu da benimdir. İdari tahkikat yapılacaktır. İdari tahkikat sonucunda gereği tarafımızdan yapılacaktır."
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu