banner

TÖDER’den SBS çalıştayı




Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği, MEB’in yeni sınav sistemini açıklamasına az bir süre kala SBS Çalıştayı düzenliyor. İşte Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş kampüsünde düzenlenecek çalıştay ile ilgili TÖDER Başkanı Enver Yücel’in açıklaması ve Çalıştay programı:
sbsÜlkemizde eğitim alanında ciddi değişikliklerin yaşandığı bir dönemden geçmekteyiz. Özellikle liselerin yeniden yapılandırılması ve liseler giriş sistemi ile ilgili kamuoyunda ciddi tartışmalar sürmekte ve Milli Eğitim Bakanlığında çalışmalar yürütülmektedir. Bu çalışmalar elbette ki sonuçları açısından toplumun bütün kesimlerini yakından ilgilendirmektedir. Toplumun bütün kesimlerini yakından ilgilendiren liselere giriş ve ortaöğretimin yeniden yapılandırılması konusunda kuşkusuz en büyük görev eğitim bilimcilere ve eğitimcilere düşmekte diye düşünüyoruz.
Ülkemizin geleceğini yakından ilgilendiren bu konularda Milli Eğitim Bakanlığı’na yol göstermek ve ülkemizin daha bilimsel , kapsayıcı bir eğitim sistemine sahip olmasına yardımcı olmak amacıyla TÖDER olarak bir çalıştay yapmayı planladık. Bu çalıştayın akademisyenler, gazeteciler, uzmanlar, sahada görev yapan eğitimciler, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, özel ve devlet okullarının yöneticilerinin katılacağı bir çalıştay olmasını planlıyoruz.

Çalıştay Programı :
TARİH: 28 Ağustos 2013 - Çarşamba
YER: Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) – Beşiktaş,  İSTANBUL
SAAT: Başlangıç 10:00 - Kapanış 18.30
 
10.00 – 11.00: Kayıt- çay kahve ikramı
 
 
11.00- 12.00: 1. Oturum (Fazıl Say Salonu)
                        - Enver YÜCEL – TÖDER Genel Başkanı
- Robert BACK – İngiltere Eğitim Bakanlığı Eski müdürü
- Vanessa MİNER- İngiltere Eğitim Bakanlığı devlet okullarının akademik okullara
                                dönüşüm sorumlusu
- Annebal KEY- Okul Müdürü
 
 
12.00-13.30: Paralel Oturumlar (A-203, A-204, A-205)
 A-203                    
Konu: “ortaöğretime geçişte yaşanan güncel sorunlar ve çözüm önerileri”
A-204                   
Konu: “Açık uçlu sınav uygulamaları ve modelleme önerileri”
A-205                   
Konu: “SBS ve Ortaöğretime geçiş sisteminin yeniden düzenlenmesi”
 
 
13.30-14.30: Öğle yemeği (D Teras)
 
 
14.30-16.00: Paralel Oturumlar (A-203, A-204, A-205)
 
 
16.00-16.15: Ara (çay-kahve )
 
 
16.15-18.30: Değerlendirme ve sonuç raporunun oluşturulması (Fazıl Say Salonu)
 
 
18.30: Kapanış

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.