banner

Öğrenci ve velilerden taşımalı eğitim protestosu




Düzce'de köy sakinleri, çocuklarının taşımalı eğitim kapsamına alınması için yürüyüş yaptı.

taşımalı eğitim düzce protestoSelamlar köyü sakinleri, evlerine 1,5 kilometre uzaklıktaki 75. Yıl İlk ve Ortaokuluna gidip gelirken, öğrencilerin çeşitli tehlikelerle karşılaştığını ileri sürerek, çocuklarıyla okula kadar yürüdü.

Köy muhtarı Rıdvan Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, köylerinin D-100 karayoluyla ikiye bölündüğünü belirterek, yolda sinyalizasyon, alt veya üst geçit olmadığını öne sürdü.

Geçmiş yıllarda taşımalı sistemden faydalandıklarını anımsatan Tekin, bu yıl valilik kanalıyla okulun taşımalı sistemden çıkarıldığını, servis tutmayı düşündüklerini fakat maddi durumu iyi olmayan aileler bulunduğunu söyledi.

Çocuklarının günlük ortalama 1,5 kilometre yürüyerek okula ulaştıklarını vurgulayan Tekin, şöyle konuştu:

"Öğlen yemeğe gelecekler, tekrar geri dönecekler. Akşam tekrar eve dönecekler. Yani günde 6 kilometre yürümüş olacaklar. Bir çocuk bu yürüyüşü gerçekleştirebilir mi? Bir de sırtlarında taşımakta zorlandıkları çantalarla. Biz bu duruma bir çözüm bulunmasını istiyoruz.''

Öğrencilerin, köyden okula gelirken çeşitli tehlikelerle karşı karşıya kaldıklarını herkesin gördüğünü öne süren Tekin, güvenli olduğu söylenen yol yapıldığını ancak tehlikenin sadece yolla bitmediğini, başıboş köpeklerin de çocuklar için tehlike arz ettiğini savundu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.