banner

‘Yoğurt ağaçta yetişir’




Dünyanın en gelişmiş ülkelerinden Avustralya’da çocukların en temel konularda yanlış bilgilere sahip oldukları yapılan bir araştırmayla ortaya çıktı. Çocuklar "Yoğurt ağaçta yetişir" diyerek Avustralya’da büyük bir tartışma başlattı.

‘Yoğurt ağaçta yetişir’Temel Endüstriler Eğitim Vakfı (PIEF) tarafından Avustralya okullarında gerçekleştirilen öğrencilerin ve öğretmenlerin Avustralya gıda ve lif sektörü hakkındaki bilgilerinin "korkutucu derecede az" olduğunu gösteren araştırmanın ardından Avustralya Ulusal Çiftçiler Federasyonu (NFF) tarımsal eğitime daha fazla yatırım çağrısında bulundu.

NFF Başkanı Jock Laurie, öğrencilerin çoğunun yoğurdun ağaçta yetiştiğini, yüzde 75'inin pamuğun hayvansal bir ürün olduğunu, %65'inin tarım ile inovasyonun ilişkili olmadığını düşünmesinin tarım sektörü, anne babalar ve öğretmenler için bir eylem çağrısı olduğunu söyledi.

"Bu, anne babalar, öğretmenler ve toplum için gerçekten endişe verici bir durumdur. Çocuklar gıdaları ya da nereden elde edildiklerini bilmezlerse onlardan sağlıklı, besleyici ve sürdürülebilir gıda seçimleri yapmalarını nasıl bekleyebiliriz?" dedi.

"Gıda ve giyim en temel insan ihtiyaçları arasında yer almaktadır. Çocuklara bu hayati ürünlerin nereden elde edildiğinin öğretilmediğini görmek inanılır gibi değil" diye ekledi.

PIEF gıda ve lif üretiminin ulusal eğitim müfredatının sürdürülebilirlik bileşenine doğrudan dahil edilmesi için çağrıda bulundu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.