'Yumurta olayı protesto davası değil insan yaralama davası'
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Pazartesi, 19 Mart 2012 17:38 tarihinde oluşturuldu
Egemen Bağış, İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi Muhammad Harun Şevket ile görüşmesinde Ege Üniversitesi’nde düzenlenen programda kendisine yumurtalı saldırı yapanlara verilen cezayı hatırlatan gazetecilere Bağış, olayın bir protesto davası olmadığını, insan yaralama davası olduğunu söyledi.
Bağış, Pakistan İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi Muhammad Harun Şevket'i makamında kabul etti. Bakan Bağış, görüşme sırasında gazetecilerin, Ege Üniversitesi’nde düzenlenen programda kendisine yumurtalı saldırıda bulunan üniversite öğrencisi E.Ç.'ye açılan davaya ilişkin soruyu cevapladı. Olayın bir protesto davası olmadığını, insan yaralama davası olduğunu aktaran Bağış, davanın kendi şikayetiyle değil savcıların inisiyatifi sonucu açıldığını kaydetti. Bakan Bağış, “Şu bir gerçek ki eğer o yumurta bir santim yukarı isabet etseydi; bugün gözlerinin birini kaybetmiş bir bakanla konuşacaktınız. Çünkü o şiddetle gelen yumurta o gözü, ‘doktorların söylediği kadarıyla’ kesinlikle kör ederdi. Allah korudu. Çok şükür bir santimle biz o riski atlattık.” ifadesini kullandı.
Gençlerin demokrasi anlayışını saldırıyla, şiddetle değil fikir tartışmalarıyla dile getirmesi gerektiğini vurgulayan Bağış, “Biz gençlerimizi beğendikleri veya beğenmedikleri siyasilere bir şey fırlatırken değil kendi düşüncelerini konferanslarda, sempozyumlarda, siyasi platformlarda tartışırken görmeyi isteriz." diye konuştu. Davanın kendisini mutlu etmediğini ifade eden Bağış, gençlerin saldırganlaşması ve yargılanmasının kendisini mutlu etmediğini ifade etti. Yapılan bir işin yanlış olmasının da herkes tarafından anlaşılması gerektiğine inandığını belirten Bağış, “Eğer Türkiye birbirlerinin fikirlerini beğenmeyenlerin birbirlerine yumurta attığı bir ülke haline dönüşürse ülke kadınbudu köfteye döner. Türkiye’yi bu imajdan kurtarmamız gerekiyor. Demokratik fikirlerimizi demokratik platformlarda insanca ortaya koyabilmemiz, dile getirmemiz gerekir.” şeklinde konuştu.
(haber7)
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu
-
Ebeveynler için Maarif Modeli
-
11. YILIN EĞİTİMDE BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
-
Nida Koç Akademi Gelişim Odaklı Model ile eğitim sektörüne güç katıyor
-
Eğitimde Güçlü Stratejik İletişim: Halkla ilişkiler ve kurumsal iletişim ile marka değeriniz nasıl yükselir?
-
'Özel okulların yaklaşık %50 kapasitesi atıl durumda olacak'
-
İbrahim Taşel Ortaokulunun açılışını Bakan Yusuf Tekin yaptı
-
‘Okul standartları gelecekte global ölçekte değerlendirilecek’
-
Bakan Yusuf Tekin’den TÜSİAD konferansında 12 zor soru