banner

'Yurtları kız ve erkek yurdu olarak ayırdık, tasarruf ettik'




Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç görevden ayrılmadan önce, CHP'li vekil Gürkut Acar'ın yurtların kız ve erkek yurdu olarak ayrılmasına ilişkin soru önergesini yanıtladı

Son kabine değişikliğinde koltuğunu Çağatay Kılıç'a bırakan eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, T24 internet sitesinin haberine göre, görevden ayrılmadan kısa süre önce öğrenci yurtlarının kız ve erkek yurdu olarak ayrılmasının gerekçesini açıkladı. Suat Kılıç, yurtların "mali planlama" sonucu ayrıldığını, bu sayede "ciddi tasarruf sağlandığını'' bildirdi.

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar'ın soru önergesini şöyle cevapladı:

"Bakanlığımıza bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yönetmeliğince öğrencilerin barınma sorunlarının çağdaş normlara uygun yurtlarda, zamanında, en rasyonel şekilde çözülebilmesi için 2012-2013 eğitim-öğretim yılında; yurtlarda kayıtlı öğrenci sayıları, yurtta barınmak üzere başvuran öğrenci sayısı, başvurunun karşılanma trendleri, yurt binalarının fiziki yapısı ile, bazı il/ilçelerde ise yeni yurt ve blokların hizmete girmesi neticesinde oluşan yeni yatak kapasiteleri göz önünde bulundurularak yapılan bu düzenlemeler, mali bir planlamanın sonucudur. Zira, karma yurtlarda hem kadın, hem erkek personel görev yapmaktadır. Ayrıştırma sonucunda memur, temizlik ve güvenlik personelinde ciddi bir tasarruf sağlanmış ve ortak kullanım alanlarında atıl olan yerler kullanıma açılmıştır."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.