banner

Merkezi ortak sınav (TEOG) sonuçları açıklanıyor




Bir milyondan fazla öğrencinin merakla beklediği Merkezi Ortak Sınav (TEOG) sonuçlarının en geç pazartesi günü açıklanacağı belirtildi.

Hürriyet Gazetesi’nden Nuran Çakmakçı’nın haberine göre, Merkezi Ortak Sınav Sonuçları en geç pazartesi açıklanacak. MEB yetkililerinin, hafta sonu az da olsa sınav sonuçlarının açıklanma ihtimalinin olduğunu ama en geç pazartesi gününe kadar sonuçların açıklanacağını söyledikleri belirtildi. Ocak ayı başında açıklanması beklenen sonuçlarla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin, her öğrencinin kağıdını titizlikle inceleyip, okullardaki her tutanağın tek tek okunduğu için sürenin biraz uzadığını açıkladığı bildirildi.

Yetkililer, sonuçların SBS gibi bir toplantı ile açıklanmayacağını, her öğrencinin e-okuldaki notlarından görüleceğinin belirtildiği açıklamada Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi için davaların açıldığı yönündeki iddilarla ilgili yetkililerin, "Hukuk Servisimize ulaşan herhangi bir dava bulunmuyor. Bir sorun yok" dediği belirtildi.

İkinci sınavlar Nisan’da

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl ilk kez gerçekleştirdiği ilk sınav 28-29 Kasım’da yapılmıştı. öğrenciler 6 dersten iki gün boyunca kendi okullarında sınava girmişti.

İkinci dönem Merkezi Sistem Ortak Sınavları ise 28-29 Nisan 2014 tarihinde gerçekleştirilecek ve sonuçları Haziran 2014’te açıklanacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.