banner

Bülent Arınç'tan dershane açıklaması




Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bugün toplanan Bakanlar Kurulu'nun ardından yaptığı açıklamada dershane düzenlemesinin Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Başbakanlık Merkez Bina'da saat 11:40’da başlayan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç dershanelerle ilgili açıklama yaptı sildentadal.com.

Dershanelerin dönüşümü tasarısıyla ilgili Arınç, Milli Eğitim Personeli ve Teşkilat Yapısına İlişkin Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapılmasını öngören kanun tasarısının Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını, bunun 3 maddesinin dershanelerle ilgili olduğunu belirterek, "Özel dershanelerinin faaliyetlerinin daha önce açıkladığımız gibi 1 Eylül 2015'e kadar sürdürülmesi, bunların özele okula ve başka özel eğitim kurumuna dönüşmek isteyenlerin desteklenmesi, öğrenci etüt merkezlerinin buna bağlı hükümleri içermektedir. Çok pozitif bir düzenleme yapıldığı görüldü. Arkadaşlarımız katkılarını sundular. Olumlu bulunarak imzaya açıldı" dedi. 

Arınç şu açıklamayı yaptı;

Dershanelerle ilgili son düzenlememizi anlattığımız gün, bu işin paydaşları tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Bütün dershaneleri temsil eden dernek başkanları geldiler, Milli Eğitim Bakanı’nı ve bizi ziyaret ettiler. Bize teşekkür ettiler. Dershane meselesinin gelecek kanun tasarısı ile çözüleceği konusunda taraflar bir anlayış birliği içinde oldu. Sadece dershaneler üzerine konuşur tartışırken endişelerini paylaşmışlar. Onların bütün söylediklerinin gerçekleştirilmesi için bir çalışma başlattık. Ama o günlerde bunu dikkate almadan, hükümeti eleştiren, bunu yüksek sesle söyleyenler oldu.

Dershaneler konusunda samimi düşünceler taşıyanlar komisyonlarda ve genel kurulda hangi pozitif düzenlemenin olması gerektiğini bize söylerlerse onların peşinde oluruz.

Gençlerimize eğitim alanında katkı yaptığına inandığımız dershanelerin okula dönüşmesi için olumlu katkıda bulunanlara destek olacağız. Ama başka amaçları olanlara biz bu primi vermedik, vermeyeceğiz. Tasarı sanıyorum yakın zamanda paydaşlara açılacaktır. Milli Eğitim Bakanımız işin detaylarını, teknik gereklerini sizlerle paylaşacaktır.  

"Mesele sadece dershane değilmiş"

"Dershaneleri kapatmakla bütün gençlerimizin sokağa döküleceğini ifade edenler herhalde bundan memnun olmadılar ki mesele sadece dershane değilmiş önümüze başka meseleler geldi. Dolayısıyla ben dershaneler konusunda samimi düşünceler taşıyan herkesin şu anda dahi tasarıyı gördükten sonra Meclis'teki görüşmeleri esnasında, hangi pozitif düzenlemenin olması gerektiğini bize söylerlerse, bu aşamadan sonra bile onlarla birlikte oluruz. Ama sadece bağırıp çağırarak hükümeti yıpratmayı, itibarsızlaştırmayı ve arkasından yaşanacak olaylara zemin hazırlamayı amaç edinenlere kötü haberim var; kusura bakmayın sizin samimiyetiniz yok, sizler dershane konusunu sadece bir kavgayı başlatmak için ortaya koymuşsunuz. Çünkü gelişmeler onu gösteriyor."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.