Lisede deprem ve yangın tatbikatı yapıldı
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Perşembe, 06 Mart 2014 15:51 tarihinde oluşturuldu
Aydın Lİsesi'nde, senaryo gereği deprem sonrası öğrencilerin okuldan tahliye edilmesi, yaralı ve mahsur kalanların kurtarılmasına yönelik İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), itfaiye, emniyet ve sağlık kuruluşlarınca ortak tatbikat gerçekleştirildi.
Aydın Lisesi'nde Deprem Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği meydana gelen depremden sonra öğrenciler öğretmenleri yardımıyla okuldan tahliye edildi.
Yaralanan ya da sınıflarda mahsur kalan öğrencilere, okula gelen AFAD ekipleri yardım etti. Arama kurtarma köpeği bina içerisinde dolaşarak yerlerini tespit ettiği yaralı ve mahsur kalan öğrenciler, ekipler tarafından halatlar ya da itfaiye merdiveni kullanılarak tahliye edildi. Çalışmalar sırasında polis ekipleri de çevre güvenliği için önlem aldı.
Yine senaryo gereği deprem sırasında çıkan yangına da itfaiye ekipleri müdahale etti, yaralanan öğrenciler de okuldan çıkarılarak sağlık görevlilerine teslim edildi.
Tatbikatı izleyen Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin yangın ve depreme hazırlıklı olması amacıyla tatbikatın gerçekleştirildiğini belirterek destek veren kurumlara teşekkür etti.
Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Coşkun ise doğal afetler öncesinde tüm müdahale ekiplerinin hazırlıklı olması açısından belirli aralıklarla düzenlenen tatbikatların büyük yarar sağladığını dile getirdi.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumuna 6 ülke ve 47 şehirden 3 bin kişi katıldı
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak