Öğrencilerin sorgulanması Meclis gündeminde
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Salı, 18 Mart 2014 18:19 tarihinde oluşturuldu
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, ilköğretim öğrencilerinin sorgulanmasını Meclis'e taşıdı. Türkkan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya 'Skandal doğru mu?' diye sordu.
Türkkan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis'e soru önergesi verdi. Türkkan’ın önergesinde Bakan Avcı’ya yönettiği sorulardan bazılar şöyle:
"Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin ilköğretim okullarında yeni bir uygulama başlattığı, buna göre müfettişlerin ilkokullarda öğretmeni sınıftan çıkardıktan sonra öğrencilere birtakım sorular sorarak yanıtlarını istedikleri doğru mu?, Bu sorular arasında “Atatürk’ü mü seviyorsun Recep Tayyip Erdoğan’ı mı?” “Öğretmeniniz Hükümet’i kötülüyor mu” “Öğretmenleriniz anne ve babanıza AKP'ye oy atmayın diyorlar mı?” gibi soruların yer aldığı doğru mu, başka ne gibi sorular soruluyor?, Bu sorular ne amaçla ve kim tarafından hazırlandı, ilköğretim okulu öğrencilerinden bu sorular karşılığında alınacak cevaplarla ne hedefleniyor?”
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu