banner

ABD'de üniversiteye silahlı saldırı




ABD'nin Seattle kentindeki bir Hristiyan üniversitesinde gerçekleştirilen silahlı saldırıda en az bir kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

ABD'nin Seattle kentindeki bir Hristiyan üniversitesinde gerçekleştirilen silahlı saldırıda en az bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Seattle polisinin yaptığı açıklamada, Seattle Pacific Üniversitesi'nde gerçekleştirilen silahlı saldırıda, en az bir kişinin hayatını kaybettiği, biri ağır 3 kişinin yaralandığı belirtildi. 

Açıklamada, üniversitenin bilim ve mühendislik binasında meydana gelen olayın ardından, Harborview hastanesine kaldırılan 20 yaşlarındaki bir erkeğin hayatını kaybettiği belirtildi. Olayla ilgili şüphelilerden birinin yakalandığı, diğer şüphelinin arandığı kaydedildi.

Saldırıda yaralanan ve hayati tehlikesi olan 20 yaşlarında bir kadının ameliyata alındığı, 24 ile 22 yaşlarındaki diğer yaralıların ise hayati tehlikelerinin bulunmadığı ifade edildi.

Saldırının ardından basın toplantısı düzenleyen Seattle Belediye Başkanı Ed Murray, ''Silahlı şiddet Seattle'a yeniden geldi. Bu yeniden, Seattle için ve Amerika için trajik bir andır'' açıklamasında bulundu.

Seattle'da 2 yıl önce, üniversite bölgesindeki bir kafede düzenlenen bir başka saldırıda ise saldırgan ve 5 kişi hayatını kaybetmişti.

Seattle'a yaklaşık 7 kilometre uzaklıktaki Hristiyan okulu Seattle Pacific Üniversitesi'nde, yaklaşık 4 bin öğrenci eğitim görüyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.