YÖK Başkanı Çetinsaya hakkında soruşturma başlatıldı
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Çarşamba, 20 Ağustos 2014 10:53 tarihinde oluşturuldu
Danıştay, Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Eski Başkanı Prof. Dr. Sinan Artan'ı görevine iade etmeyen YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya için soruşturma açılmasına izni verdi.
Danıştay, Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyet eski Başkanı Prof. Dr. Sinan Artan'ı görevine iade etmeyen YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, Başkan Vekili Şaban Çalış ve Genel Sekreter Vekili Abdullah Uz hakkında soruşturma izni verdi. Sabah gazetesinden Eda Işık'ın haberine göre, YÖK'ün görevden aldığı Artan, Ankara 11. İdare Mahkemesi'nde açtığı 'göreve iade' davasını kazanmış, iade başvurusundan sonuç alamayınca İstanbul Adliyesi'ne suç duyurusunda bulunmuştu. Son olarak Danıştay 1. Dairesi oybirliği ile verdiği kararda, Prof. Artan'ı görevine iade etmeyen Çetinsaya ve iki yöneticinin Yükseköğretim Kanunu'nun 53. maddesinin c bendi uyarınca soruşturulmasına izin verdi. Suç tespit edilmesi halinde 'görevi kötüye kullanmak ve mahkeme kararını uygulamamak' suçlarından 2 ile 5 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılama yapılabilecek.
Kaynak Radikal
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Dr. Turay Kesler: 2021'in eğitim markası VATAN olacak
-
OKUL MÜDÜRÜNE 26 MİLYON TL CEZA
-
Ali Yalçın: Eğitim sisteminde önemli bir kalite sorunu var
-
AB ülkelerinde okullar açık, biz neden kapalı?
-
TÖZOK başkanlığına Zafer Öztürk getirildi
-
Eğitim dünyası acı kayıpla sarsıldı
-
TOBB'dan "fuhuş evleri" sözlerine tepki
-
TÜSİAD eğitimde gelecek senaryolarını tartıştı
-
Pandeminin ebeveyn açmazı: Ders mi oyun mu?
-
Türkiye uluslararası öğrenci sayısında dünyada ilk 10’da