banner

Okul müdürlerine yönelik puanlamaya tepki




Türk Eğitim-Sen'e bağlı İstanbul şubelerine üye bir grup okul müdürü, okul yöneticilerine yönelik değerlendirme süreci ve açıklanan puanları protesto ederek, bu süreçte usulsüzlük ve haksızlık yaptığını iddia ettikleri bazı ilçe milli eğitim müdürleri ile İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız hakkında İstanbul Valiliğine şikayet dilekçesi verdi.

Cağaloğlu'ndaki valilik binası önünde toplanan grup, "Yarın Hakk'ın divanına varınca, Süleyman'dan hakkın alır karınca" yazılı pankart açtı.

"Kamuda müdürlere siyasi soykırım", "İkinci 28 Şubat yaşanıyor, "Milli Eğitimde bölücülüğe hayır" ve "Müdürümüzü geri istiyoruz" yazılarının bulunduğu dövizler açan grup, bir süre slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Türkiye Kamu Sen İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve Türk Eğitim Sen İstanbul 7 No'lu Şube Başkanı Mustafa Kavlu, Milli Eğitim Bakanlığında programlı bir kumpasla karşı karşıya olduklarını savunarak, kriterleri yeterli olmayan, liyakatsiz kişilerin il milli eğitim müdürlüğü, ilçe milli eğitim müdürlüğü, şube müdürlüğü gibi görevlere getirildiğini iddia etti.

Okul aile birliği başkanları, öğretmenler ve öğrenci meclis başkanlarının okul yöneticileri için verdiği puanları ciddiye almadıklarını dile getiren Kavlu, 20-25 yıllık okul müdürlerine hayali puanların verildiğini dile getirdi.

Kavlu, "Puanlamalar kapalı kapılar ardında, belli odaklarla yapılmıştır. Bu zihniyet adaletten yoksun, hastalıklıdır. Bu puanlamaları yapanlar; 'tuzluktur, vazodur'. Bu zihniyet, fikri, vicdanı, irfanı hür nesiller yetiştiremez. 25-30 yıllık okul müdürlerinin bilgisi, becerisi, kıdemi hiçe sayılmış ve bu yöneticilerin görevlerine son verilmiştir. Bunların büyük bir kısmı sınav kazanarak geldikleri bu görevden liyakatlerine bakılmaksızın görevlerine son verilmiştir" dedi.

Yöneticilerin birçoğunun takdir ve başarı kazanarak bugüne geldiğini ve mesnetsiz, hukuksuz bir şekilde görevden alındığını savunan Kavlu, bu durumun eğitim camiasında büyük bir infiale ve kutuplaşmaya yol açtığını aktardı.

"Türkiye genelinde 7 bine ulaştı"

Kavlu, İstanbul'da bin 477 okul müdürünün değerlendirmeye alındığını, bunlardan 787 okul müdürünün görevine son verildiğini, Türkiye genelinde bu rakamın 7 bine ulaştığını kaydederek, "Bu idarecilerimizin büyük çoğunluğu sendikamızın üyesi olup kendilerini eğitime adayan, imkansızlıklarla mücadele eden, dürüst, yolsuzluğa, haksızlığa bulaşmamış, vatansever, milliyetçi kadrolardır" dedi.

Eğitimde her geçen gün siyasi iktidarın kadrolaşmaya gittiğini iddia eden Kavlu, Milli Eğitim Bakanlığı Yasası olarak bilinen yasanın kazanılmış hakları ve sosyal statüleri yok ettiğini öne sürdü.

Sendikalarının bu işin peşini bırakmayacağını belirterek, her türlü hukuki yola başvuracaklarını, yanlı davranan ve tetikçilik yapan ilgili yöneticileri tespit ederek haklarında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydeden Kavlu, bu makamların kimsenin özel malı olmadığını, kişiye özel davranılamayacağını vurguladı.

Kavlu, konuşmasının sonunda dava açmak isteyen okul yöneticilerinin yapması gereken yasal süreci anlatarak, eylemlerinin dozu artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Açıklamanın ardından gruptakiler, okul yöneticilerine yönelik değerlendirme sürecinde usulsüzlük ve haksızlık yaptığını iddia ettikleri bazı ilçe milli eğitim müdürleri ile İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız hakkında İstanbul Valiliğine şikayet dilekçesi verdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.