banner

MEB’den öğretmenlere medya okuryazarlığı kursu




Milli Eğitim Bakanlığı, seçmeli derslerden "Medya Okuryazarlığı" dersinin okullarda etkili ve verimli bir şekilde uygulanabilmesi amacıyla 1-12 Eylül 2014 tarihleri arasında Medya Okur Yazarlığı Tanıtımı Kursu düzenliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, Medya Okuryazarlığı dersinin okullarda etkili ve verimli bir şekilde uygulanabilmesi amacıyla 1-12 Eylül tarihleri arasında uzaktan eğitim yoluyla öğretmenlere Medya Okur Yazarlığı Tanıtımı Kursu düzenliyor.

MEB’den yapılan yazılı açıklamada, Medya Okuryazarlığı dersinin okullarda etkili ve verimli bir şekilde uygulanabilmesi amacıyla Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) işbirliğinde “Medya Okuryazarlığı Programı Tanıtımı Kursu Programı” hazırlandığı 1-12 Eylül 2014 tarihleri arasında uzaktan eğitim yoluyla öğretmenlerin hizmetine sunulduğu belirtildi.

Medya okuryazarlığı kursu hizmetiçi eğitim programına MEBBİS http://mebbis.meb.gov.tr adresinde yer alan e-akademi bağlantısından ya da http://mebbis.meb.gov.tr/eakademilogin.aspx adresinden doğrudan MEBBİS kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapılarak derslerin izlenebileceği bildirildi.

Açıklamada, öğrenciler tarafından Haziran 2014’te yapılan ders seçimlerine göre 2014-2015 eğitim öğretim yılında Medya Okuryazarlığı dersini okutabilecek öğretmenlerin bu eğitime resen alındıkları, öğretmenlerin, “Mebbis Hizmetiçi Eğitim Modülünü” kullanlarak bu eğitimlere alınıp alınmadıklarını kontrol edebilecekleri belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı;

Eğitim içeriği 10 bölümden oluşmakta olup her bölümde konuyla ilgili ardışık, sesli slaytlar ve her bölümün başında yer alan bir video bulunmaktadır ve eğitimlerin sıralı olarak bitirilmesi gerekmektedir.

-  Katılımcılar, eğitimlerini tamamlamaları ve 10. sırada yer alan değerlendirme sınavından başarılı olmaları halinde sertifika almaya hak kazanacaklardır.

-  Öğretmenlerimiz “Medya Okuryazarlığı tanıtımı Kursunu Uzaktan Hizmetiçi Eğitim yoluyla 01-12/09/2014 tarihleri arasında alabilecekleridir

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.