Üniversiteyi kazanan 3 bin öğrenciye polisten destek
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Cuma, 05 Eylül 2014 17:44 tarihinde oluşturuldu
Kahramanmaraş'ta yürütülen "İlk Adımda Dost Eli" projesi kapsamında, polis üniversiteye kayıt için gelen 3 bin öğrenciye barınma ve diğer ihtiyaçlarının karşılanmasında yardımcı oldu.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'ne (KSÜ) kayıt için gelen öğrencileri bilgilendirmek amacıyla başlatılan çalışma çerçevesinde kentin birçok noktasına afiş asarak, üç ayrı yerleşkede stant açan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 bini öğrenci yaklaşık 7 bin kişiye ulaştı.
Ekipler tarafından karşılanan öğrencilerle velileri yapılan bilgilendirme faaliyetlerinin ardından kalacakları yurtlar ve evlere kadar götürüldü.
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli proje sorumlusu Komiser Ayşe Akay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin kötü niyetli kişilerin tuzağına düşmelerini engellemek amacıyla başlatılan çalışma kapsamında 10 bin broşür dağıtıldığını söyledi.
Veliler ve öğrencilerin kendilerini ilk gördüğünde biraz tedirginlik yaşadığını ancak bir süre sonra polis olduklarını anlayınca yüzlerinde tebessüm oluştuğunu belirten Akay, projenin çeşitli etkinliklerle yıl boyunca devam edeceğini kaydetti.
Öğrenci ve veliler uygulamadan memnun
Silopi'nin Şırnak ilçesinden gelen öğrenci velisi Ragıp Ökten, bu tarz uygulamaların daha önce yapılması gerektiğine söyledi. Çocuğunun emin ellerde olduğunu gördükten sonra gönül rahatlığıyla evine döneceğini belirten Ökten, emeği geçenlere teşekkür etti.
Mehmet Dingil de gördüğü ilginin kendisine güven verdiğini ifade ederek, gözünün arkada kalmayacağını kaydetti.
Öğrenci Sibel Ökten ise ailesinden ilk defa ayrıldığını dile getirerek, "Böyle bir şekilde karşılanınca burada başka bir ailem olduğunu hissettim. Ailemden uzakta olmak beni korkutuyordu ancak şimdi kendimi güvende hissediyorum" dedi.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu