banner

Öğretmen atama sistemine CHP’den çözüm önerisi




Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar, hükümetin hangi yıl ne kadar öğretmen açığı olduğunu belirleyerek, bu açık üzerinden üniversitelere yerleştirilecek öğrenci kontenjanının belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Meclis’te atanamayan felsefe öğretmenleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında atanamayan öğretmenlerin sorunlarına dikkat çeken Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar, tüm bölümlerde atamaya esas olacak şekilde makul bir atama taban puan sınırı geliştirip, sınavsız bir şekilde atamaların gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti. Hükümete ve Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunan Baydar, “Hangi yıl ne kadar hangi alanda öğretmen açığımızın olacağı hazırlansın, bu açığın üzerinden kaç öğretmen adayının üniversitelere yerleşmesi gerektiği ortaya çıkartılsın, ileriki yıllarda üniversiteye alınacak öğrenci kontenjanı buna göre belirlensin. Uzun vadede bunu yapacak olan hükümet, kısa vadede öğretmen açıklarının hepsini kapatacak şekilde bekleyen tüm öğretmen adaylarının atamalarını gerçekleştirsin” dedi.

2012 yılında felsefe bölümünden mezun olduktan sonra girdiği KPSS sınavından 84 puan almasına rağmen atanamadığını belirten Ezgi Akkır, kürsüde konuşurken gözyaşlarına hakim olamadı. Ezgi Akkır, “Ben KPSS’den 84 puan aldım, okul ikincisi olarak mezun oldum ve şuan burada duruyorum. Sen 60 puan alan kişiyi öğretmen yapıyorsun, ben bu kadar başarılıyım beni almıyorsun. O zaman sizin Milli Eğitim’deki adaletiniz nasıl. Ben gece gündüz çalıştım. Gidiyorsun dershaneye öğretmen olmak için başvuruyorsun, 200-300 lira para veriyorlar” diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.