banner

Okul sütü uygulaması 9 Şubat 2015'te başlayacak




Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, 6 Kasım'da yapılan okul sütü ihalesinin onaylandığı bildirildi 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, 6 Kasım'da yapılan okul sütü ihalesinin onaylandığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, program kapsamında özel okullar dahil, yaklaşık 34 bin bağımsız anaokulu, anasınıfı ve ilkokulda 5 milyon 800 bin öğrenciye haftada 3 gün, 378 milyon 145 bin 312 adet 200 mililitre sade, yağlı UHT süt dağıtılacak.

Okul sütü için 6 Kasım'da yapılan ihalede en düşük teklifi birinci kısım (Doğu Anadolu- Ege Bölgesi) için Yörükoğlu Süt, üçüncü kısım (Karadeniz- Marmara Bölgesi) için Ak Gıda, dördüncü kısım (Akdeniz Bölgesi) için Güney Süt vermişti.  Bakanlık söz konusu tekliflerin onaylanmasına, ikinci kısım (Güneydoğu Anadolu-İç Anadolu Bölgesi) için verilen tekliflerin, yaklaşık maliyetin üzerinde olması nedeniyle ihalenin yenilenmesine karar verdi.

Eğitim-öğretim yılının ikinci döneminin ilk gününde okullarda sütlerin bulunmasını sağlayacak şekilde ikinci kısım için yeniden ihale yapılacak.

Okul sütü dağıtımı okulların açıldığı 9 Şubat 2015'te başlayacak ve 2014-2015 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi boyunca devam edecek.










YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.