banner

ÖYP yerleştirme puanı nasıl hesaplanıyor?




Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında araştırma görevlisi kadrolarına yapılacak atamalarda ÖYP yerleştirme puanı hesaplamaları değişti. YÖK tarafından 25 Aralık 2014 tarihinde alınan yeni karar doğrultusunda ÖYP puanı nasıl hesaplanıyor işte detaylar;

YÖK, daha önce ÖYP kapsamında araştırma görevlisi atamalarında yerleştirme puanını hesaplarken; lisans not ortalamasının % 25'i, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) puanın % 60'ı ve varsa yabancı dil sınavı puanın % 15'ini dikkate alıyordu. YÖK’ün geçtiğimiz günlerde yayınladığı ÖYP başvuru kılavuzunda yer alan bilgiye göre, 25 Aralık 2014 tarihinde YÖK Genel Kurulu Toplantısı’nda alınan kararla ÖYP puanının hesaplanmasında araştırma görevlisi kadrolarına başvuran adayların, yerleştirme işlemlerinin lisans genel not ortalamalarının %35’i ile Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nda (ALES) ilgili alanda alınan puanlarının %50’si ve varsa yabancı dil puanlarının %15’i dikkate alınarak yapılacağı belirtildi.

YÖK’ün 25 Aralık 2014 tarihinde aldığı karar gereğince yeni puanlamada, lisans not ortalamasının payı yüzde 10 arttırılmış, ALES'in payı ise yüzde 10 oranında azaltılmış oldu. 

ÖYP tercihleri 30 Aralık 2014 tarihinde başlıyor

ÖYP kapsamında bin 250 araştırma görevlisi kadrosu için tercihler 30 Aralık 2014 ile 5 Ocak 2015 tarihleri arasında internet üzerinden alınacak.

ÖYP Usul ve Esaslara ulaşmak için tıklayınız.

Genel Şartlara ulaşmak için tıklayınız.

İlanları görmek için tıklayınız.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.