Direksiyon sınav ücretine zam
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Cumartesi, 10 Ocak 2015 14:47 tarihinde oluşturuldu
Direksiyon eğitimi sınav ücreti, 50 liradan 60 liraya çıkarıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından illere gönderilen yazıda, Karayolları Trafik Kanunu'nda, "teorik ve uygulamalı sınavlar için sürücü adaylarından alınacak sınav ücreti ile sınavlara ilişkin iş ve işlemlerde görev alanlara ödenecek ücretlerin her yıl Milli Eğitim Bakanlığı’nca belirlendiği hükümünün" yer aldığı hatırlatıldı.
Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Direksiyon Eğitimi Dersi Sınav Yönergesi doğrultusunda, sınavda görev alanların ücretlerinin ödenmesi için kursiyerlerden her yıl ocak ayında Bakanlıkça belirlenen miktarda sınav ücretinin alındığı hatırlatılan yazıda, bu ücretin, kursiyerler veya kurs yöneticilerince sınav tarihinden 6 iş günü önce belirlenen bankalara yatırıldığı belirtildi.
Bu makbuzun kurs tarafından il ve ya ilçe milli eğitim müdürlüğüne verildiği ifade edilen yazıda, bu ücret dışında kursiyerlerden direksiyon eğitimi sınavı için herhangi bir ad altında ücret alınmayacağına dikkat çekildi.
Bu doğrultuda sürücü kurslarında kayıtlı olan ve 2015'te direksiyon eğitimi dersi uygulama sınavına girecek kursiyerlerden ocak ayının üçüncü haftasından itibaren (17-18 Ocak 2015'te yapılacak sınavlardan başlamak üzere) 60 lira sınav ücreti alınacak.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu