banner

11-12 Şubat kar tatili olan il ve ilçeler




11-12 Şubat Çarşamba ve Perşembe günleri hangi il ve ilçelerde kar tatili var? İşte 11 Şubat itibariyle eğitime ara verilen kar tatili olan il, ilçe ve merkezlerin tam listesi;

İstanbul, Ankara ve Türkiye'nin birçok il ve ilçelerinde olumsuz hava şartları nedeniyle okullar tatil edildi. İşte11-12 Şubat'ta okulların tatil edildiği yerler; 

Kastamonu

Kastamonu'da yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezinde ve bazı ilçelerde bugün eğitime ara verildi.

Alınan bilgiye göre, Devrekani ve İhsangazi ilçelerindeki tüm okullar, Küre'de ise Yatılı Bölge Ortaokulu (YİBO) hariç tüm okullar, bugün tatil edildi.

Kent merkezi, Çatalzeytin, Cide ve Tosya ilçelerinde de taşımalı sistemin uygulandığı okullarda, bugün eğitime ara verildi.

Çankırı

Çankırı'da etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ve 7 ilçede, eğitime bugün ara verildiği bildirildi. 

Çankırı Valiliğinden yapılan açıklamada, merkez ve ilçelerden Çerkeş, Korgun, Eldivan, Atkaracalar, Bayramören, Yapraklı ile Orta'da yatılı bölge okulu dışında yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle okulların bir gün tatil edildiği kaydedildi.

Hakkari

Hakkari'de etkili kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi, merkeze bağlı köyler ve Şemdinli ilçesinde taşımalı eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Yağışın devam ettiği kentte, karla mücadele ekipleri kar temizleme ve yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

Çanakkale

Çanakkale'nin Çan ve Yenice ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Dün gece başlayan ve sabaha karşı etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle Çan ve Yenice ilçelerinde okulların 11 Şubat'ta tatil edilmesi kararlaştırıldı.

Konya

Konya'nın Bozkır ve Hadim ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi.

Bozkır ile Hadim ilçelerinde etkisini artıran yoğun kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı nedeniyle Bozkır ve Hadim ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar 11 Şubat Çarşamba tatil edildi.

Kar yağışı nedeniyle Taşkent ve Derebucak ilçelerinde de ilk ve orta dereceli okulların aynı gün tatil edildiği daha önce duyurulmuştu.

Ankara

Ankara'nın Polatlı ilçesinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

Polatlı Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, dün geceden itibaren başlayan ve halen devam eden kar yağışı nedeniyle ilçedeki tüm okulların 11 Şubat Çarşamba tatil edildiği belirtildi.

Kocaeli

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

KOÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Umuttepe Yerleşkesi'nde yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle 11 Şubat Çarşamba Tıp Fakültesinde eğitime ara verildiği ifade edildi.

Bilecik

Bilecik merkeze bağlı köylerde taşımalı sistemle eğitim gören öğrenciler ile Pazaryeri ilçesinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

Kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kent merkezine bağlı köylerde taşımalı eğitim gören öğrenciler ile Pazaryeri ilçesinde tüm okullarda 11 Şubat Çarşamba eğitime ara verildi.

Burdur

Burdur'da olumsuz hava şartları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Burdur Valiliğinden yapılan açıklamada, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda 11 Şubat'ta eğitime ara verildiği kaydedildi.

Denizli

Denizli'de, kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle bazı yerlerde eğitime ara verildiği bildirildi.

Denizli Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşullarının devam etmesi nedeniyle Babadağ, Baklan, Buldan, Bozkurt, Çal Çameli, Çardak, Çivril'in Özdemirci Mahallesi, Güney, Kale, Honaz, Merkezefendi ile Pamukkale ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime 11 Şubat Çarşamba ara verilmesinin uygun görüldüğü belirtildi.

Açıklamada ayrıca, söz konusu uygulamanın geçerli olduğu yerleşimlerde aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Kırıkkale

Kırıkkale'de yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle okulların bir gün tatil edildiği açıklandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve ilçelerde ilk ve orta dereceli okulların 11 Şubat  Çarşamba tatil edildiği duyuruldu.

Kütahya

Kütahya merkez ile Tavşanlı ilçesinde taşımalı eğitim veren, diğer ilçeler de ise tüm okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Kütahya Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle köylerden gelerek merkez ve Tavşanlı ilçesinde taşımalı eğitim gören öğrenciler ile diğer ilçelerdeki tüm ilk ve orta dereceli okulların 11 Şubat Çarşamba tatil edildiği belirtildi.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta yoğun kar yağışı nedeniyle  Andırın ve Göksun ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.

Andırın Kaymakamı Mustafa Maslak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışının ilçe merkezinde etkili olduğunu söyledi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildiğini ifade eden Maslak, "Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için ekipler çalışmalarını sürdürüyor" dedi. 

Göksun ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi. İlçeye bağlı 20 mahallede de yolların kapalı olduğu öğrenildi. Gece, kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan Kahramanmaraş-Kayseri karayolunda çalışmalar devam ediyor. 

Bu arada yoğun kar yağışı Adıyaman'da hayatı olumsuz etkiledi. 

Adıyaman'da 23 köye ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresine bağlı ekiplerin yol açma çalışmaları sürüyor. Adıyaman'da sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 7 kişi tedavi altına alındı.

İzmir

İzmir'de kar yağışının etkili olduğu ilçelerdeki bazı mahallerde eğitime ara verildi. Bazı mahallerde ise taşımalı sistemle okula getirilen öğrenciler idari izinli sayıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kınık, Bergama, Aliağa, Bayındır, Ödemiş, Kiraz, Seferihisar ve Tire'nin eskiden köy statüsünde olan bazı mahallelerinde etkili kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Bu ilçelerdeki bazı mahallelerde ise taşımalı sistem kapsamında okullara taşınan öğrenciler yollardaki kar ve buzlanma nedeniyle bugün okula getirilemedi, idari izinli sayıldı. Bornova'da da bazı mahallerle ile ilçe merkezindeki yüksek bölgelerde bulunan okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Kemalpaşa ve Buca'daki birkaç mahalledeki okullarda, elektrik kesintisi nedeniyle ısınma sisteminin çalışmadığından ması eğitime ara verildiği belirtildi.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da yoğun kar yağışı nedeniyle dolayı eğitime yarın da ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve merkez ilçeye bağlı köy ile beldelerdeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerin, yarın bir gün süreyle tatil edildiği ifade edildi.

Engelli ve hamile kamu görevlilerinin de yarın bir gün idari izinli oldukları belirtildi.

Karaman

Karaman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yoğun kar yağışı ve kuvvetli rüzgarın etkili olduğu ifade edildi. Gerekli tedbirlerin alındığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yoğun kar yağışı ve kuvvetli rüzgar nedeniyle ilimiz merkez, Sarıveliler, Başyayla ve Kazımkarabekir ilçelerindeki temel eğitim ve ortaöğretim okullarında 12 Şubat Perşembe günü 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Tatil olan yerlerde hamile ve engelli kamu görevlileri de bir gün süreyle idari izinli sayılacaktır."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.