Logo

İstanbul Üniversitesi'nin yeni rektörü belli oldu

Kategori: Gündem
Çarşamba, 11 Şubat 2015 12:59 tarihinde oluşturuldu



İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet’in milletvekilliği adaylığı için istifasının ardından üniversiteye vekil rektör olarak Prof. Dr. Mahmut Ak atandı

İstanbul Üniversitesi Rektörü iken 2839 sayılı Milletvekili Seçim Kanunu'nun 18. maddesi uyarınca 10.02.2015 tarihinde istifa eden Prof. Dr. Yunus Söylet'in yerine İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Ak Vekil Rektör olarak atandı.

Prof. Dr. Mahmut AK

1965 tarihinde Tokat’ta doğdu. İlköğrenimini Büyükbağlar Köyü İlkokulu’nda (1976); orta ve lise öğrenimini de Tokat İmam-Hatip Lisesi’nde (1983) yaptıktan sonra, girdiği İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden 1987 yılında mezun oldu.

Aynı yıl bu Fakültenin Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi oldu ve Yüksek Lisansa başladı. “Aşık Mehmed ve Menazırü’l-avalim’i” konulu tezini 1990’da tamamladı. Aynı yıl Doktora programına girdi ve “Menazırü’l-avalim (Tahil-Metin)” konulu tezini 9 Nisan 1997 tarihinde savunarak Doktor unvanını aldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.