MEB’den "Sınavsız memur alımı" iddiasına yalanlama
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Salı, 03 Mart 2015 15:33 tarihinde oluşturuldu
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), "uzman kadrolarına yapılacak atamaların, sınavsız memur alımı için gerçekleştirildiği" iddiasının asılsız olduğunu bildirdi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, bugün bir gazetede çıkan "Milli Eğitim'de KPSS Skandalı" başlıklı haberde, "Hükümet, yandaşlarını sınavsız memur yapmak için KPSS'yi kaldırmaya çalışırken, Milli Eğitim Bakanlığı çoktan harekete geçti. Doktora öğrencilerinin bile geçici görevle alındığı uzman kadrolarına, ortaokul düzeyinde İngilizce bilenlerin mülakatla alınmasının yolu açıldı" ifadelerinin yer aldığı aktarıldı.
Milli Eğitim Uzmanlığı sınavının, 652 sayılı kanun hükmünde kararnameye, 6528 sayılı kanun ile eklenen geçici maddeyle gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, sözlü sınavın, ilk defa devlet memurluğuna alınacaklara değil, meslekte, adaylık dahil, başvuru tarihinin son günü itibariyle, en az 5 yıl hizmeti bulunanlara uygulandığı kaydedildi.
Kılavuzun hazırlanması sürecinde, bazı alanlarda, yüksek dil puanının karşılanamayacağının anlaşılması üzerine, dil puanı düzeyinin 30 olarak belirlendiği hatırlatılan açıklamada, şunlar ifade edildi:
"30 dil puanı sadece müracaat şartı olup, dil puanı en yüksek olan adaydan başlanarak sıralama yapılmıştır. Haberde yer verilen 'uzman kadrolarına yapılacak atamaların, sınavsız memur alımı için yapıldığı' iddiası kamuoyunda yanlış bir algı oluşturmaya yönelik asılsız bir iddiadan ibarettir."
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu
-
Ebeveynler için Maarif Modeli
-
11. YILIN EĞİTİMDE BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
-
Nida Koç Akademi Gelişim Odaklı Model ile eğitim sektörüne güç katıyor
-
Eğitimde Güçlü Stratejik İletişim: Halkla ilişkiler ve kurumsal iletişim ile marka değeriniz nasıl yükselir?
-
'Özel okulların yaklaşık %50 kapasitesi atıl durumda olacak'
-
İbrahim Taşel Ortaokulunun açılışını Bakan Yusuf Tekin yaptı
-
‘Okul standartları gelecekte global ölçekte değerlendirilecek’
-
Bakan Yusuf Tekin’den TÜSİAD konferansında 12 zor soru