banner

Koncuk: AYM’nin kararı doğru bir karardır




Anayasa Mahkemesi’nin dershanelere yönelik verdiği karar hakkında Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Anayasa Mahkemesinin kararı, doğru bir karardır” dedi.

ismail koncukTürkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Anayasa Mahkemesinin dershanelere ilişkin kararını doğru bulduğunu belirtti.

Koncuk, Anayasa Mahkemesinin dershanelere ilişkin kararına yönelik yaptığı yazılı açıklamada, dershanelerin okullara alternatif kurumlar olmasına her zaman karşı çıktıklarını bildirdi.

Eğitim öğretim yapılması gereken yerlerin dershaneler değil okullar olduğunu ifade eden Koncuk, şunları kaydetti:

"Dershanelerin varlığı elbette ki bizleri mutlu etmez. Ancak dershaneler bir ihtiyaçken, ortada ciddi bir yarış varken, siyasi hesaplaşmalar uğruna, satırcı mantığıyla dershanelerin kapısına kilit vurmak doğru değildir. Bu noktada yapılması gereken, dershaneleri ihtiyaç olmaktan çıkarmaktır. Ülkeyi yönetenler dershaneleri ihtiyaç olmaktan çıkarabilirse, o zaman bu işletmeler zaten kendiliğinden kapanır. Üstelik bu işletmelerin, maddi zararı karşılanmadan kapatılması hukuki de değildir. Bu noktada Anayasa Mahkemesinin kararı, doğru bir karardır."

Koncuk, eğitimdeki sistemin mevcut şekilde devam etmemesi, dershanelerin okullara alternatif olmaması gerektiğini belirtti.

Bunun için eğitim sistemini belirlenen hedeflere uygun hale getirmek ve dershanelere ihtiyacı ortadan kaldırmak gerektiğini vurgulayan Koncuk, "Yoksa 'Benden olmayana hayat hakkı tanımam, dükkanlarının kapısına kilit vururum' anlayışıyla hareket edilmesinin hukuken kabul görmediği açıktır. Anayasa Mahkemesinin bu kararı, hukukun geleceği açısından çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.