'Raylardan Gelen Güç' projesiyle birinci oldu
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Perşembe, 05 Nisan 2012 14:37 tarihinde oluşturuldu
Bursa Hürriyet Anadolu Lisesi öğrencisi 'Raylardan Gelen Güç' projesiyle bölge birincisi oldu.
Bursa Hürriyet Anadolu Lisesi öğrencisi 'Raylardan Gelen Güç' projesiyle bölge birincisi oldu.
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Dairesi tarafından bu yıl 43’üncüsü düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması’na Bursa bölgesinde yer alan Afyonkarahisar, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Eskişehir, Kütahya ve Yalova illerinden Temel Fizik ve Uygulamalı Fizik, Kimya, Matematik, Sosyoloji, Tarih, Bilgisayar, Biyoloji ve Coğrafya dallarında 250 proje katıldı.
Yarışmada Uygulamalı Fizik dalında enerji yönetimine yönelik 'Raylardan Gelen Güç' projesiyle birinci olan Hürriyet Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Egehan Sayan, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Zeyrek’i makamında ziyaret etti. Okul müdürü Cemalettin Ateş ve proje danışmanı öğretmeni Çetin İnci ile birlikte gerçekleştirilen ziyarette Egehan Sayan ve öğretmenlerini kutlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Zeyrek, çalışmanın başarılı bir proje olduğunu belirterek, Ankara’da 03-08 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Türkiye finallerinde de büyük başarı beklediklerini söyledi.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Uzun bir yolculuğun yönünü tayin eden ilk adım; Hangi Üniversite Hangi Bölüm?
-
Üniversite yerleşme sürecinde doğru ve akıllı bir tercih stratejisi
-
Türkiye’den Finlandiya’ya Uzanan Öğrenme Köprüsü Kuruldu
-
‘Dijital vatandaşlık, eğitim sürecinin bir parçası haline getirilmelidir’
-
EĞİTİMDE ETKİ PLATFORMU KOLEKTİF BİR HAREKET BAŞLATIYOR
-
İTO Başkanı’ndan çağrı: Özel okullarda KDV % 1’e çekilsin
-
Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumuna 6 ülke ve 47 şehirden 3 bin kişi katıldı
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’


