banner

Yusuf Tekin’den dershanelere ilişkin açıklama




Bugün bazı basın organlarında çıkan dershane ile ilgili haberlere ilişkin MEB Müsteşarı Yusuf Tekin’nden açıklama geldi. Tekin, AYM kararı sonrası özel öğretim kurumlarımız arasında dershane adıyla bir kurum olmadığını, bu isimle kayıt aldığını, eğitim öğretim yapacağını iddia eden bütün yapıların illegal olduğunu söyledi.

Bugün bazı basın organlarında dershanelerin artık serbest olduğu yönünde haberler yapıldı. Bu haberlere ilişkin yanıt Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’den geldi. Yusuf Tekin kendi twitter hesabından, “AYM kararı sonrası özel öğretim kurumlarımız arasında dershane adıyla bir kurum yoktur. Bu isimle kayıt aldığını, eğitim öğretim yapacağını iddia eden bütün yapılar illegaldir” ifadelerine yer verdi.

Yusuf Tekin’in twitter hesabından paylaştığı açıklamada şunlar yer alıyor:

“Okuduğunu anlama özürlü paralel medya bugün yine aynı yönde haberlere yer verdi. Bayram öncesi valiliklere gönderdiğimiz Bakanlık Genelgesini olmasını istedikleri gibi okuyucularına duyurdu. Şunu açıkça bir kez daha söylemekte yarar var:

AYM kararı sonrası özel öğretim kurumlarımız arasında dershane adıyla bir kurum yoktur. Bu isimle kayıt aldığını, eğitim öğretim yapacağını iddia eden bütün yapılar illegaldir. Adı geçen habere konu olan genelgede bu hususu aynen belirtmektedir. Dolayısıyla Vatandaşlarımızın dershane adıyla kayıt aldığını iddia edenlerin bu tuzağa ve sahtekarlığa düşmemelerini tekraren hatırlatmakta yarar var. Bu haberleri yapanlara da vatandaşları yanıltmamalarını, okuduklarını anlamaya çalışmalarını, anlamadıkları zaman tekrar okumalarını tavsiye etmek isterim.

Son olarak yeni genelgenin içeriğinin sahadan gelen soru ve sorunları çözmeye Yönelik olduğunu, dershanelerin serbest olması biçiminde yorumlanabilecek hiçbir cümle ve hatta ima içermediğini belirtmek isterim.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.