banner

Cumhurbaşkanından öğretmenlere mesaj




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Geleceğimize ilişkin hedeflerimize ulaşabilmemiz konusunda en büyük görev, öğretmenlerimize düşüyor. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirmesinde, öğretmenlerimizin çabalarının, emeklerinin çok önemli payı olacak" ifadesini kullandı.

tayyipCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında öğretmenlerin, insanı en ideal şekilde eğitmek, geleceği inşa etmek gibi son derece kutsal bir görevi yerine getirdiğini belirtti.

Milletin her bir ferdinin, kendisi ve çocukları için öğretmenlere şükran borcu olduğunu vurgulayan Erdoğan, ilk emri "oku" olan bir medeniyetin mensupları olarak, öğrenmenin ve dolayısıyla öğretmenlerin ayrı bir yeri, ayrı bir öneminin bulunduğunun altını çizdi.

Bugün de milletçe eğitime, öğretime, ilme, alime, öğretmene derin bir saygıyla, muhabbetle yaklaşıldığını hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ülkemizde saygınlığı en yüksek meslek mensuplarının başında öğretmenler, ilim adamları gelmektedir. Bilmek ve öğrenmek, insanoğlunun doğuştan gelen bir özelliğidir. Öğretmenler, bu vasfı, uygulamaya ve hikmete, yani iyi ile kötüyü ayırt etmeye tahvil etmekle mükelleftirler. Dolayısıyla öğretmen, evet öğretendir ama bununla birlikte eğiten, terbiye eden, çocuğun içindeki cevheri ortaya çıkartan kişidir; öyle olmalıdır. İnsan yetiştirmek, aynı zamanda bir medeniyet, bir kültür inşasıdır.

Öğretmenlerimizi, kendilerine emanet ettiğimiz çocuklarımızı bu anlamda da yetiştiren insanlar olarak görüyor, kendilerinden böyle bir gayret bekliyoruz. Bu nedenledir ki geleceğimize ilişkin hedeflerimize ulaşabilmemiz konusunda en büyük görev, öğretmenlerimize düşüyor. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirmesinde, öğretmenlerimizin çabalarının, emeklerinin çok önemli payı olacaktır."

Erdoğan, aziz milletin, geçmişte olduğu gibi gelecekte de öğretmenlerine sahip çıkmaya devam edeceğine dikkati çekerek, "Okullara, öğretmenlere, diğer eğitim kurumlarına ve kadrolarına yönelik saldırılarda bulunanları milletimiz asla affetmemiştir, affetmeyecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum

Öğretmenliğin, sadece ücreti, imkanı için yapılacak bir meslek olmadığına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu mesleği gönülden sevmeyen, kendini bu işe adamayan hiç kimsenin, gerçek manada bir öğretmen olamayacağına işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 81 ilinde, şehir merkezlerinden en ücra köylere kadar her karışında vazifelerini hakkıyla yerine getiren öğretmenleri, kendilerini eğitime ve öğrencilerine adamış olmalarından dolayı en içten duygularla tebrik ederek, şunları kaydetti:

"Bu düşüncelerle, Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyorum. Bu vesileyle emekli öğretmenlerimize saygılarımı ifade ediyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.