banner

Bakan Yılmaz şampiyon öğrencileri kabul etti




Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Uluslararası Okul Sporları Federasyonunca Fransa'da düzenlenen Genç Erkekler Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Avrupa Şampiyonu olan Ankara Deneme Lisesi Erkek Futbol Takımı ile Avrupa Şampiyonasında üçüncülük elde eden Zonguldak Karadeniz Ereğli Lisesi Kız Futbol Takımı’nı ağırladı.
sampiyon_okul_futbolMEB Başöğretmen Salonu’ndaki kabulde konuşan Bakan Yılmaz, Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye'yi temsil eden genç sporcuları tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Eğitim sisteminin geçen yıllara göre başarılı bir yere geldiğini vurgulayan Bakan Yılmaz, "Biz evlatlarımızı, öğrencilerimizi çok daha iyi şartlarda yetiştirmek istiyoruz. Daha iyi, daha kaliteli eğitim vermek istiyoruz. Daha nitelikli daha kaliteli eğitimin verilmesinin şartı asgari alt yapının oluşturulmasıdır." dedi.
Öğrenciler artık 20- 25 kişilik sınıflarda ders görüyor
Eğitimde asgari alt yapının sınıfların daha iyi olması şartına bağlı olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, eskiden 78 kişilik bir sınıfta ders gördüğünü, ancak öğrencilerin şimdi 20- 25 kişilik sınıflarda ders işlediğini vurgulayarak şunları söyledi: “Bu da öğretmen sayısının artmasıyla mümkündür. Hala ihtiyacımız var, ama geçmiş dönemlerle kıyaslanmayacak kadar öğretmen ataması yaptık." Bakan Yılmaz, orta öğretimi bitiren her öğrencinin lisans alacak şekilde bir spora eğiliminin olmasını istediklerini vurgulayarak, sporcu öğrencilere hedefledikleri amacı gerçekleştirdikleri teşekkür etti.
Obezite’nin günümüzün en büyük sorunu olduğunu vurgulayan Bakan Yılmaz, “Fazla kilo tüm hastalıkların sebebi. İnsan hasta olunca, ne ders çalışılabilir, ne okula gidilebilir. Dolayısıyla bu durumda, kişinin ne çevresine, ne de içinde bulunduğu topluma hizmette bulunması mümkün değildir. Bu bakımdan ben sporla uğraşan gençlerimizi tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. İnşallah siz sizden sonra gelenlere örnek olacaksınız." şeklinde konuştu.
“Eğer yürümeye geç başlamışsanız yapacağınız şey, diğerlerinden daha hızlı yürümek”
Bakan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğer yürümeye geç başlamışsanız yapacağınız şey, diğerlerinden daha hızlı yürümek. Diğerlerinden biraz geri kalmışsanız, yapacağınız şey o kaybı telafi etmek için daha çok çalışmaktır. Bizim önümüzdeki dönemde yapmamız gereken şey, daha çok çalışmaktır. Daha çok çalışırsak biz Türkiye'yi hak ettiği yere getiririz. İstiyoruz ki insanımız mutlu olsun, istiyoruz ki insanımız barış içinde yaşasın, insanımızın gelecekle ilgili kaygısı olmasın ve kimse evlatlarının, yakınlarının geleceğinden kaygı duymasın."
“Türkiye şimdi yardım alan değil, yardım eden ülke”
Bakan Yılmaz, Türkiye’nin dünyada millî gelirine oranla en fazla yardım eden ülke olduğunu vurgulayarak, yardım edebilmek için belli bir gelirin olması gerektiğini söyledi. ''Kendisi muhtac-ı himmet bir dede, nerde kaldı gayrıya himmet ede” deyimini kullanan Bakan Yılmaz, “Fakir insan yardım edebilir mi, edemez, çünkü kendisinin yardıma ihtiyacı var. Muhtaç olan bir insanın bir başkasına yardım edebilmesi mümkün değil.” dedi.
“Öğretmenlerle birlikte Türkiye'nin geleceğini inşa edeceğiz”
Bakan Yılmaz konuşmasının devamında şunları söyledi: “Türkiye şimdi yardım alan değil, yardım eden ülke. Önümüzdeki dönemde Atatürk’ün bize gösterdiği hedefte, çağdaş uygarlık seviyesine çıkmanın yolu; bilim ve iletişim çağında teknolojik donanımlarla donatılmış bir öğrenci, aynı zamanda müzikle ilgilenecek, aynı zamanda sporla ilgilenecek ve en az dünya dillerinden birine vakıf olacak. Bu yolda çok mesafe aldık.” Bakan Yılmaz, bir milyonun üzerindeki mensubuyla eğitim camiası olarak büyük bir aileye sahip olduklarını dile getirerek, bunun en büyük parçası ve aktif gücünün öğretmenler olduğunu belirtti. Bakan Yılmaz, öğretmenlerle birlikte Türkiye'nin geleceğini inşa edeceklerini vurguladı.
Bakan Yılmaz, konuşmasının ardından, şampiyon öğrenci ve öğretmenlerine hediyeler verdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.