banner

MEB'den lise bildirileri konusunda 'suç işleniyor' uyarısı




Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), izin alınmadan öğrenciler ve kurumsal kimliği kullanarak okullar üzerinden siyasi içerikli bildiri yayınlanmasının suç olduğu bildirildi.
yusuf_tekinMEB Müsteşarı Yusuf Tekin imzasıyla illere gönderilen yazıda, son günlerde Bakanlığın bazı güzide kurumlarının isimlerinin yazılı ve görsel ve medyada siyasi çıkar amaçlı kullanılarak yıpratıldığı ve dolayısıyla imajlarının olumsuz etkilendiği belirtildi.
Söz konusu haberlerde, okul adının belirtildiği, öğrenci ya da personel adının geçmediği aktarılan yazıda, şunlar kaydedildi: "Öğrenci ve veli adı kullanılmadan basında yer alan bu bildirilerin öğrenci ve veli kaynaklı olmaktan çok, bazı siyasi çevreler ve STK'lar tarafından organize edildiği anlaşılmaktadır. İzin alınmadan öğrenciler ve kurumsal kimliği kullanarak okullar üzerinden bu mahiyette siyasi içerikli bildiri yayınlanması suçtur. Okul yönetimi ve öğretmenlerin taraf olmadığı bir konuda okul adının geçmesi, niyetin provokatif ve öğrencilerin istismarına yönelik olduğunu açıkça göstermektedir. Öğrencilerimizin bu tarz eylemlerin içine çekilmek istenmelerinin iyi niyetli girişimler olmadığı görülmektedir. Söz konusu fiil ve davranışı yapanlar ile bunlara katılanlar hakkında meri mevzuat çerçevesinde işlem yapılması ve buna göre tarafların da sorumlu davranmaları gerekmektedir." 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.