banner

Mektebim’den şehit çocuklarına burs




15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitlerin çocuklarına eğitim kurumları destek oluyor. Türkiye genelinde 20 bine yakın öğrencisi ve 36 kampüste 106 okuluyla eğitim hizmeti veren Mektebim Okulları, darbe girişimi saldırılarında şehit olan vatandaşların çocuklarına anasınıfından üniversiteye kadar yüzde 100 burs imkânı ile ücretsiz eğitim vereceklerini duyurdu.
umit_kalko_mektebim_1Konuya ilişkin açıklama yapan Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, “Devletimize karşı yapılan darbe girişiminde kendi vücutlarını siper eden vatandaşlarımızın yaptığı bu büyük cesarete ve kahramanlığa karşı, onların çocuklarına tüm Mektebim ailesi olarak Türkiye’de ki bütün kampüslerimizde eğitim hayatlarının tamamını kapsayacak şekilde yüzde 100 burs imkânı sağlıyor ve taahhüt ediyoruz. Söz konusu olan girişim, milli iradeye karşı yapılan büyük bir haksızlık ve vatan hainliğidir. Bu uğurda kendi vücutlarını siper eden vatandaşlarımızın yaptığı bu büyük cesarete ve kahramanlığa karşı, onların çocuklarının eğitimini desteklemek eğitim kurumlarının görevidir. Onların yaptığı bu kahramanlıkların karşılığı bununla ölçülmez ama tüm halkımız bu vatansever şehitlerimizin çocuklarını kendi çocuklarından ayırt etmeyecektir. Biz de bu ülkede faaliyet gösteren bir eğitim kurumu olarak bu çocuklarımıza sahip çıkacağız ve eğitim hayatlarına destek olacağız. Şu an bir üniversitemiz yok ama açmayı planladığımız üniversitede bu çocuklarımıza her türlü imkânı vereceğiz. O sürece kadar üniversiteye gidecek ya da şu an okuyan şehit ailelerimizin çocuklarına da maddi destek vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye genelinde 36 kampüs ve 106 okullarının olduğunu dikkat çeken Kalko, “Bütün kampüslerimizi kapsayan anaokulundan üniversiteye kadar burs imkanı tanıyoruz ve üniversitede nakdi burs taahhüt ediyoruz. Bu yaptığımız çalışmaların benzerini birçok kurum yapmaya başladı. O çocuklar artık bizim çocuklarımızdır” diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.