banner

Çocuklar da 'BES'lenecek




Başbakan Yardımcısı Şimşek, 18 yaş altı genç ve çocukların da velileri, vasileri aracılığıyla Bireysel Emeklilik Sistemi'ne katılımına ilişkin çalışma yaptıklarını söyledi.

 

mehmet_simsekBaşbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, BES'in, vatandaşların emeklilik dönemindeki refahının artırılması hedefindeki en önemli araçlardan biri olduğunu söyledi.;
Şimşek, son 3 yılda kaydedilen olumlu sonuçların BES’in kapsayıcılığının artırılması noktasında daha fazla çalışmak için kendilerini motive ettiğini belirtti.

 

Çocukların yeni kumbarası "BES" olacak

 

BES kapsamında yapılan yeni çalışmaya değinen Şimşek, 18 yaş altı genç veçocukların sisteme katılımına imkan sağlanmasına yönelik faaliyet yürüttüklerini bildirdi.
Şimşek, mevcut düzenlemeler çerçevesinde BES’e girecek katılımcıların fiil ehliyetine sahip bulunmasının zorunlu olduğuna dikkati çekerek, yapılacak çalışmayla bankacılık işlemlerinde olduğu gibi, velileri veya vasileri aracılığıyla, fiil ehliyetine sahip olmayan kişilerin de bireysel emeklilik sistemine katılabilmesini hedeflediklerini kaydetti.
Uluslararası çalışmaların, tasarruf alışkanlığının küçük yaşlarda kazanılmasının önemini gösterdiğine işaret eden Şimşek, 18 yaş altı genç ve çocukların BES'e katılımının mümkün hale getirilmesine ilişkin çalışmaları 2017'de tamamlamayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi. 


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.