banner

Bahçeşehir Üniversitesi’nin zirvesine yabancı öğrenciler damga vuruyor




Bahçeşehir Üniveristesi’nde birinciliği son 3 yıldır yabancı öğrenciler göğüslüyor. Libyalı Noor Sagar 2022-2023 döneminden birincilikle mezun olurken, 2021-2022 yılı birincisi İranlı Ali Rezaei, 2020-2021 birincisi ise Suriyeli Yasmin Nayal olmuştu.

bau_mezunlarÜniversitenin 2022-2023 eğitim-öğretim döneminin birincisi 23 yaşındaki Libyalı Noor Sagar oldu. Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Ekonomi ve Finans bölümünden mezun olan Sagar, bilgisayar mühendisi bir baba ve Fransızca öğretmeni bir annenin üç çocuğundan biri. İlkokulu Libya’da okuduktan sonra eğitimine Londra’da devam eden, ardından Libya’daki bir İrlanda okulunda orta öğrenimini tamamlayan Sagar, mezuniyet konuşmasında, “Yolumuz bizi nereye götürürse götürsün burada kazandığımız bilgi ve becerileri dünyada olumlu etkiler yaratmak için kullanalım” dedi. Dünyanın tanıdığı bir üniversitede eğitim almış olmanın ayrıcalığını bundan sonra da yaşayacağına inandığını söyleyen Sagar, “Çalışmaya, başarmaya devam edelim” mesajı verdi.
Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Future Campus’te 2021-2022 Akademik yılı Mezuniyet Törenini gerçekleştirdi. Üniversitenin Psikoloji Bölümünü birincilikle bitiren İranlı Ali Rezaei başarı hikâyesini paylaştı. Amerika’da araştırma yaparken Bahçeşehir Üniversitesi’ni gördüğünü belirten Rezaei, “Üniversitenin imkânlarını çok iyi gördüm o yüzden bu üniversiteyi tercih ettim. Üniversiteyi birincilikle bitirdiğim için çok gururluyum” dedi.
2020-2021 Suriye'den 2016 yılında ailesiyle Türkiye'ye gelen 22 yaşındaki Suriyeli Yasmin Nayal, Bahçeşehir Üniversitesi'den birincilikle mezun oldu. Lisans eğitimini Yeni Medya bölümünde tamamlayan Nayal, Psikoloji Bölümü yan dal programından da mezun oldu. Aynı zamanda Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde çift ana dal yaptı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.