banner

Gençler için ‘Bir Fikrin mi Var? Girişimcilik yarışması başvuruları başladı




Kendine özgü ve yüzde yüz yerli formatıyla Türkiye’nin en büyük ve en popüler girişimcilik yarışması haline gelen ‘Bir Fikrin mi Var?’ 17. Senesinde Mektebim Koleji öncülüğünde Türkiye çapında 17 yaş altı öğrencilerle buluşuyor.

/umit kalko16 senedir hem Türkiye’den hem Dünya’dan on binlerce girişimci ve milyonlarca izleyiciye ulaşarak ülkemizin en büyük girişimcilik markası ve platformu haline gelen ‘Bir Fikrin mi Var?’ girişimcilik yarışması yeni döneminde başta Mektebim Koleji öğrencileri olmak üzere tüm Türkiye’den gençlerin katılımına açık şekilde gerçekleşecek. Türkiye’nin dört bir yanındaki Mektebim Koleji Kampüslerinde her yaş grubu Lise, Ortaokul, İlkokul ve Anaokulu kendi kategorisini seçip başvuru yapacak. Ayrıca yarışmanın resmi web sayfası  (www.birfikrinmivar.com)’ndan da 7-17 yaş arası tüm öğrenciler başvuru yapabilecek. Başvurular için son tarih 16 Şubat 2024 olacak.
‘Bir Fikrin mi Var’ girişimcilik yarışmasının da yapımcısı ve yaratıcısı olarak tanınan Fuat Sami, 7 yıl önce de Mektebim Kolejiyle birlikte hayata geçen benzeri bir projenin kamuoyunda çok yankı bulduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Mektebim Koleji’nin ilk kurulduğundan bu yana iş yetkinliklerini öğrencilerine kazandırmak için M-Lead programını faaliyete almış ve adeta bir mini-MBA öğrenimini on binlerce öğrencisine aşıladı. Bu yeni yaratılacak proje ile vites atıp hem M-Lead programı geliştirilecek hem de uluslararası iş birlikleri ile öğrencilerin uluslararası iş donanımlarını kazanmaları sağlanacak. Bunun yanında ülkenin en önemli iş insanlarından oluşan bir İş Dünyası Kurulu ile yıl boyunca öğrencilerle buluşmalar, mesleki eğitimler ve staj fırsatları yaratılacak.”

Başımıza İcat Çıkartın!
Yarışma kapsamında Mektebim Koleji kampüslerinde bu alanda yapılanmalar ve koordinatör öğretmenler atanıp, Fuat Sami’nin önderliğinde öğrencilerin iş dünyası veya kendi işlerinin patronu olma yolundaki yetkinlikleri en üst düzeye getirileceğini söyleyen Mektebim Koleji Kurucusu ve Eğitim Girişimcisi Ümit Kalko ise “Bir Fikrin mi Var?” ile öğrencilerin girişimcilik yetkinliklerini de en erken yaştan deneyimlemelerinin sağlanacağını da sözlerine ekledi.
Ümit Kalko, konuya dair yaptığı açıklamada “girişimciliği desteklemek ve gençleri girişimciliğe yönlendirmek amacıyla hazırlanan programda 7-17 yaş arası çocukların ve gençlerin ‘başımıza icat çıkartmalarını’ hedefliyoruz” diye konuştu. Kalko, gençlerin soru sormak, hayal kurmak ve yaratıcı düşünce konusunda engellenmemesi gerektiğine işaret ederek, gençlere “hayatınız boyunca ailenizden, öğretmenlerinizden duyduğunuz 'başımıza icat çıkarma' sözünün aksine ‘icat çıkarın.’ Lütfen kendinizi zorlayın, basitlikten kaçının, farklı olun, farkındalık yaratın” diyerek çağrıda da bulundu.

 

 

“Yarışma ile Onlarca Şirket Kuruldu”

Bir Fikrin mi Var Girişimcilik Yarışması, her sene artan katılımıyla, Türkiye genelinde bir marka yaratarak, öğrencilere, akademisyenlere ve tüm halkımıza girişimci olma ve şirket kurma alanında yeni fırsatlar yarattığını belirten Fuat Sami, bugüne kadar onlarca şirketin bu platform vasıtası ile kurulup milyonlarca TL’lik değerlere ulaşmış olduğunu da vurguladı.

Bugüne kadar binlerce genç girişimcinin iş fikirlerini hayata geçirmeleri için başlıca başvuru noktası haline gelen ‘Bir Fikrin mi Var?’ ın yayın hayatı boyunca NTV, TV8, SKYTÜRK, 360 ve TRT Haber gibi kanallarda boy gösterdiği bilgisini veren Fuat Sami “yarışmamız bu sezon itibari ile bir gençler sezonu yaparak ciddi ses getirmeyi amaçlamaktadır. Son 16 senedir milyonlarca TL yatırım yaparak başarılı girişimcilerin hayallerini gerçekleştiren ‘Bir Fikrin mi Var?’ın 2017 yılında kendi ismiyle girişimcilik kitabı çıkmış ve bu Türk girişimcilik TV formatı Türkiye dışında şu anda Arnavutluk ve Suudi Arabistan ekranlarında de girişimciliği milyonlara aşılamaktadır. Hedefimiz tüm Dünya’nın girişimcilik platformu olmaktır. Bizi izleyen ve destekleyen tüm girişimcilerimize sonsuz teşekkürler!” diyerek sözlerini 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.