banner

30 kişilik derslikte 60 öğrenci ders görüyor




Güroymak ilçesine 28 kilometre uzaklıkta bulunan 56 haneli Yemişveren köyünün ilköğretim okulu artık ihtiyaca cevap veremiyor.

120 öğrencisi bulunan okulun lojman sorunundan dolayı gelen öğretmenlerin de kısa sürede ayrıldığını ifade eden köy muhtarı Yahya Kaya, birçok kez yetkililere başvurduğunu ancak bugüne kadar bir sonuç alamadıklarını savundu. Yahya Kaya, "Köyümüzde 120 öğrenci 2 derslikte eğitim görüyor. Güroymak Kaymakamlığına ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe ile başvuruda bulundum. 

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığına da konu ile ilgili faks çektim. Şu ana kadar herhangi bir sonuç alamadım. Bize öğretmen ataması yapıldı. Ancak barınma yeri olmadığı için atanan öğretmenler geri çekildi. Yetkililerden köyümüze yeni bir okul ve lojman yapmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Talepler sonrasında köyden arazi istendiğine de dikkati çeken muhtar Kaya, çok fazla arazi olmadığını, buna rağmen gösterdikleri araziyi de Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin beğenmediğini iddia etti. Kaya, "Yaptığımız bütün müracaatlar sonuç vermedi. Şu anda okulumuz köyümüzün ihtiyaçlarına cevap vermiyor. Yetkililerin konuyu detaylı olarak araştırıp köyümüze uygun bir okul yapmasını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Köydeki öğrenciler ise, okuduklar mekanın darlığından şikayet ederek daha geniş ve bahçesi büyük olan yeni bir okul istediklerini dile getirdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.