banner

Dinçer: 144 bin öğretmen ihtiyacımız var




CHP Milletvekili Sakine Öz’ün, “Türkiye’de ve İstanbul’da dönüştürülen veya dönüştürülmesi hedeflenen okul sayısı kaçtır?” yönündeki soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, “Türkiye genelinde 27 bin 922 ilkokul, 14 bin 90 ortaokul ve 683 imam hatip ortaokulu oluşturulmuştur” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 4+4+4 sistemine geçilmesiyle beraber 27 bin 922 ilkokul, 14 bin 90 adet ortaokul ve 683 adet imam hatip ortaokulu oluşturulduğunu belirtti.

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Bakan Dinçer’e önergeyle “Yeni sisteme göre Türkiye’de ve İstanbul’da dönüştürülen veya dönüştürülmesi hedeflenen okul sayısı kaçtır?” sorusunu yöneltti. Bakan Dinçer, önergeye verdiği yanıtta “İstanbul’daki ilköğretim okullarından 292 ilkokul, 168 ortaokul olmak üzere toplam 460 okul dönüştürülmüştür. İlköğretim okullarından 85 tanesi ise imam hatip ortaokuluna dönüştürülmüştür” diyerek şöyle devam etti: “Türkiye genelinde 27 bin 922 ilkokul, 14 bin 90 ortaokul ve 683 imam hatip ortaokulu oluşturulmuştur. Bunlardan 16 bin 905 ilkokul bağımsız, 11 bin 17 ilkokul ortaokulla birlikte; 3 bin 73 ortaokul bağımsız olarak; 333 imam hatip ortaokulu bağımsız, 350 imam hatip ortaokulu ise ya ilkokul veya ortaokul ya da imam hatip liseleri ile birlikte aynı binada eğitim yapacaklardır. 

4 yılın sonunda geçilecek

Ayrıca, 12 yıllık zorunlu eğitim uygulaması 2012-2013 eğitim öğretim yılında uygulamaya girdiğinden, ilk kez 2012 Eylül ayında ilkokul 1. sınıfa, ortaokul 5. sınıfa ve lise 9. sınıfa kaydolan öğrenciler yeni eğitim sistemine tabi öğrenciler olacaktır. Bu öğretim yılı ile birlikte 4 yıllık bir sürenin sonunda yeni sisteme tüm kademe, tür ve sınıflarda geçilmiş olacaktır.”

Öz: Altyapı yetersizliği var

Bakan Dinçer’in yanıtını değerlendiren CHP’li Öz, bu verilerle imam hatip ortaokullarının yarısından fazlasının bağımsız olarak kurulmadığının ortaya çıktığını belirterek şöyle devam etti: “4+4+4 olarak bilinen yeni eğitim yasasında, ilköğretim kurumlarının ilkokul ve ortaokul olarak bağımsız okullar halinde kurulması esastır. Ancak imkân ve şartlara göre ortaokullar, ilkokullarla veya liselerle birlikte de kurulabilir denilmektedir. Altyapı yetersizliği alenen ortaya çıkmıştır. Kendi çıkardıkları yasaya bile uyamıyorlar.”       

144 bin öğretmen ihtiyacımız var

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bakanlığına bağlı resmi eğitim kurumlarında toplam 664 bin öğretmenin görev yaptığını, 144 bin öğretmene daha ihtiyaç olduğunu açıkladı. Dinçer, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık’ın soru önergesine yanıtında şu bilgileri verdi:

“24 Ağustos tarihli bakanlığımızın MEBBİS Norm İşlemleri Modülü verilerine göre bakanlığımıza bağlı resmi eğitim kurumlarında toplam 664 bin 173 öğretmen görev yapmaktadır. İlköğretim okullarının ilkokul ve ortaokula dönüştürülmesine paralel olarak bu öğretim kurumlarındaki öğretmen normunu belirleme çalışmaları tamamlanmıştır. Bu çerçevede öğretmen dağılımlarının incelenmesinden, ilkokullarda öğretmen açığının bulunmadığı görülmüştür. Ortaokullarda ise Fen ve Teknoloji, Matematik, Sosyal Bilgiler ve Türkçe branşı dışında ihtiyaç bulunmadığı tespit edilmiştir. 22 Ağustos 2012 tarihli bakanlığımız MEBBİS Norm İşlemleri Modülü verilerine göre bakanlığımıza bağlı resmi eğitim kurumlarında tüm alanlarda toplam 144 bin 272 öğretmen ihtiyacı bulunmaktadır.

2012 Eylül ayı içerisinde alan değişikliği çalışmaları, Ekim-Kasım aylarında da eğitim kurumlarının derslik durumu dikkate alınarak Norm Güncelleme Çalışmaları yapılacaktır. Fazla durumdaki öğretmenlerin il içinde alanında ihtiyaç bulunan okullara atama işlemleri gerçekleştirilecektir.”(hürriyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.