banner

Türkiye artık çocukları dinleyecek




Çocuk Vakfı, TBMM Başkanlığı’nın himayelerinde, Anayasa İçin Çocuk Görüşü alınması amacıyla 22 Nisan’dan itibaren Türkiye genelinde Anayasa İçin Çocuk Görüşü kampanyası başlatıyor.

Çocuk Vakfı, TBMM Başkanlığı’nın himayelerinde, Anayasa İçin Çocuk Görüşü alınması amacıyla 22 Nisan’dan itibaren Türkiye genelinde Anayasa İçin Çocuk Görüşü kampanyası başlatıyor. İlk kürsü 22 Nisan, Pazar günü saat 11.00’de İstanbul Taksim Meydanı’nda kurulacak. İlk kürsü çalışmasında İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Öğrenci Meclisi Başkan ve Üyeleri anayasa ile ilgili görüşlerini açıklayacak. İlk kürsünün ev sahipliğini Beyoğlu Öğrenci Meclisi Başkanı Ozan Özdemir’in Başkanlığı’nda Beyoğlu Öğrenci Meclisi yapacak.

Anayasa İçin Çocuk Görüşü kürsü programının ilki Çocuk Sözcüsü Ümmühan Zeynep Bilgili ve Yetişkin Sözcüsü ve Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin’in açılış konuşmalarıyla başlayacak. Kürsü programına 18 yaşa kadar bütün çocuklar katılabilecek ve görüş açıklayabilecek.

Çocuk Vakfı, Anayasa İçin Çocuk Görüşü çalışmalarının 81 il, 957 ilçe ve köylerde gerçekleşmesi için bir dizi program gerçekleştirecek.Yazılı,sözlü ve görüntülü çocuk görüşleri alındıktan sonra Anayasa İçin Çocuk Görüşü raporu hazırlanacak ve TBMM Başkanlığı’na sunulacak. Çocuk görüşleri çerçevesinde anayasada yer alması önerilen maddeler gerçekleriyle yazılarak TBMM Uzlaşma Komisyonu Üyeleri’ne gönderilecek. Bu amaçla, Çocuk Vakfı tarafından 250’yi aşkın sosyal bilimciye mektup gönderildi.

Anayasa’dan Önce Çocuk Yasa!.. başlığı altında gerçekleşecek ülke ölçekli kampanyada şu özel iletiler yer alacak: Anayasada Çocuk Büyük Eşit Olsun, Anayasanın Dilini Çocuklar Da Anlasın!.., Çocuklarında Görünür Olduğu Bir Anayasa İsteriz, Yaşasın Türkiye Çocuk Cumhuriyeti, Çocuklar Anayasa İçin Kürsüye!..

Anayasa’dan Önce Çocuk Yasa!.. kampanyası için afiş ve posterler, gazete ilanları, 20 saniyelik televizyon tanıtım filmi ve 20 soruda 9 yaş sonrası çocuklar için Anayasa Bir Ülkenin Nüfus Cüzdanıdır adlı broşür Alametifarika Ajansı’nın gönüllü çocuk paydaşlığında hazırlandı ve basımları gerçekleştirildi.

•          ANAYASA İÇİN İLK ÇOCUK KÜRSÜSÜ

            22 Nisan 2012, Pazar Günü İstanbul Taksim Meydanı’nda Kuruluyor

•          İstanbul Öğrenci Meclisi Üyeleri Anayasa Hakkında Görüşlerini Açıklayacak

•          İlk Kürsünün Evsahibi Beyoğlu Öğrenci Meclisi

•          Anayasa İçin Çocuk Görüşü Buluşmasına İstanbul Milletvekilleri Davet Edildi

•          Yeni Anayasa Oylaması Yapılınca Kadar 81 İl, 975 İlçe ve Köylerde Anayasa İçin Çocuk Kürsülerinin Kurulması ve Milletvekilleriyle Çocukların Buluşmaları da  Amaçlanıyor

•          Anayasa İçin Çocuk Görüşü Raporu Hazırlanacak ve TBMM Başkanlığı’na Sunulacak

•          Yeni Anayasa Taslağından Yer Alacak Çocuklarla İlgili Maddeler Çocuk Diline Uyarlanacak ve Çocuk Görüşü Alınacak

•          Yeni Anayasanın Tamamı Oylanmadan Çocuk Diline Uyarlanacak

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.