banner

‘İnternet’e yeni yasaklar mı geliyor?




TBMM'nin himayesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen ''4. Uluslararası Risk Altında ve Korunması Gereken Çocuklar Sempozyumu''na katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İnternetten çocukları korumak için yeni önlemlerin alınması gerektiğini belirttiler.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bir tuş kadar yakın olan ve bir pencereyle dünyaya açılan yeni bir çağ yaşandığını belirterek, ''Bu çağın bütün olanaklarını kullanmak en önemli görevimiz ama bundan kaynaklı tehlikeleri yönetmek de en az o kadar önemli'' dedi.

Fatma Şahin, "Nasıl çocuklarımızı ilk sokağa çıktıkları zaman sokağın tehlikesinden korumanın yolu 'Sokağa çıkma' demek değilse, sokağa çıktığı zaman ona ilk söylediğimiz şey 'Yabancılarla konuşma, yabancılardan bir şey alma' ise bugün internet çağında da çocuklarımızı aynı şekilde uyarmamız gerekiyor" diye konuştu.

Yeni önlemlerin alınması gerekli

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de bilgisayar ve internet teknolojilerinin kullanımının artmasının, çocuk ve gençler bakımından yeni önlemlerin alınması gerekliliğini ortaya çıkardığını ifade etti.

İnternetin ve bilişim araçlarının sebep olduğu riskleri bütün yönleri ile tanımlamak ve buna göre önlemler geliştirmek, başta devlet kurumları olmak üzere bütün toplumun ve tabii ki güvenlik kuvvetlerinin de görevleri arasında yer aldığına dikkati çeken Şahin, ''Ülkemiz, gelişen ve değişen dünya koşullarına uygun olarak toplumsal talep ve beklentiler çerçevesinde gerekli tedbirleri almak, çocuk ve gençlere yönelik politikalar geliştirmek, aynı zamanda bilişim araçlarının ve internetin güvenli kullanımını sağlayacak sosyal ve idari mekanizmaları yaşama geçirmek durumundadır'' diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.