MEB 19 Mayıs kutlamalarında geri adım attı
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Salı, 01 May 2012 11:55 tarihinde oluşturuldu
Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, 19 Mayıs kutlamalarının yapılacağını açıkladı.
Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, Ankara dışındaki illerde de kutlamanın yapılacağını, gerekirse okullarda hazırlanan programların birleştirilerek, stadyuma taşınabileceğini vurguladılar.
Danıştay’ın, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 19 Mayıs genelgesini durdurma kararı, bu yıl 19 Mayıs törenlerinin Ankara dışındaki illerde nerede ve nasıl kutlanacağı konusunda karışıklığa neden oldu. MEB yetkilileri, kutlamaların yönetmelikte de yer aldığı gibi Ankara’da stadyumda yapılacağını anımsattılar. Yetkililer, Ankara dışındaki illerde de kutlamanın yapılacağını, stadyumda yapılabilmesi için bir sorun bulunmadığını, gerekirse okullarda hazırlanan programların birleştirilerek, birkaç prova ile stadyuma taşınabileceğini bildirdiler. MEB yetkilileri, genelgenin iptal edilmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı bünyesinde oluşturulan heyetin bir çalışma yaptığını anımsatarak, burada alınacak karara göre bakanlığın kısa süre içinde yeni bir genelge hazırlayacağını bildirdi.
KANUN VE YÖNETMELİK VAR
MEB yetkilileri, söz konusu genelgenin, ulusal bayramların kutlanmasını içeren ilgili kanun ve yönetmeliklerin uygulanmasını işaret eden bir genelge olduğunu hatırlatarak, genelgeyle 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarını kanun ve yönetmelikte yer almayan senaryo, değişik renk ve nitelikte gösteri ve fon çalışmaları gibi etkinliklerin yapıldığı stadyumlar yerine günün anlam ve önemine uygun sadece okullarda yapılmasının istendiğini kaydettiler. Yetkililer, ilgili genelgenin, ulusal bayramların halkın katılımıyla daha coşkulu kutlanması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün talimatıyla kurulan komisyon kararları doğrultusunda alındığını belirterek, genelgenin yürütmesinin durdurma kararının, yönetmelik ve kanunların durdurma kararı anlamına gelmediğini söylediler.
(hürriyet)
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu