banner

Yılın anneleri onlar




Türkiye’nin ilk Zihinsel  Engelliler Eğitim Merkezi olan “Türk Anneler Derneği Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi” öğrencilerinin annelerinin “Anneler Günü” nü kutladı.

anneler derneğiFarklı gelişim gösteren ve desteğe ihtiyaç duyan bireylerin gelişimlerini her alanda destekleyerek potansiyellerini açığa çıkarmak amacıyla kurulan Türk Anneler Derneği Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi 35 yıldır hizmetlerine devam ediyor.

O FEDAKAR ANNELERİ DERNEK YILIN ANNELERİ OLARAK İLAN ETTİ

11 Mayıs 2012 Cuma günü düzenlenen Anneler Günü töreninde konuşan Türk Anneler Derneği İstanbul Merkez Başkanı ve Okul’un koordinatörü olan Leman Varnacı öğrencilerin annelerine hitaben “Herkes yılın annesini seçer ama bize göre yılın annesi siz fedakar, cefakar annelerimiz olan hepiniz yılın annelerisiniz” dedi. 

BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÖĞRETİM UYGULANIYOR

Okul İstanbul’daki çeşitli üniversitelerle yapılan ikili anlaşma çerçevesinde gönüllü öğrencilerle bilgisayar destekli eğitim imkanı da sağlanıyor.

Ayrıca Avrupa ve ABD’de beşbinden fazla merkezde, hastanelerde ve rehabilitasyon merkezlerinde okullarda kreşlerde hapishanelerde tadevi amaçlı kullanılan çeşitli terapi yöntemleri ve 3 MT yazılımlar kullanılmaktadır.

İstanbul Üniversitesi Öğrencileri de törende annelerini yalnız bırakmadı

İstanbul Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümünden gelen 15 öğrenci de Anneler Gününü kutlayıp öğrenciler ile tek tek ilgilendiler. Üniversite öğrencileri bilgisayar destekli eğitim konusunda okula her türlü destek sağlayacaklarını ve düzenli olarak öğrencileri ve okulu ziyaret edeceklerini belirttiler.

ANNELER KENDİ ÇOCUKLARININ ÜRÜNLERİNİ HEDİYE OLARAK ALDI

Türk Anneler Derneği İstanbul Merkez Başkanı ve Okul’un koordinatörü olan Leman Varnacı yılın anneleri olarak ilan ettiği öğrenci annelerine tek tek rozetlerini taktıktan taktı. Ardından okulun öğrencileri, usta öğretici Aysel Bolova öncülüğünde okul atölyesinde hazırladıkları yaldız işlemeli kartpostalları kendi annelerine hediye ettiler.

DEVLET VE STK ‘LARIN HASSASİYETİ ARTIYOR

Törenin ardından konuşan bir veli son zamanlarda hem devlet hemde sivil toplum kuruluşlarının özel eğitim konusundaki destelerinden müteşekkir olduklarını bu desteklerin gün geçtikçe daha da artacağını umut ettiklerini ekledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.