banner

Öğretmene kar tatilinde ek ders ücreti!




Hükümet ve memur sendikaları arasında kıran kırana geçen pazarlık masasında öğretmenlere müjdeli haber çıktı.

ilksan mecburiyetiHükümet ve memur sendikaları arasında kıran kırana geçen pazarlık masasında öğretmenlere müjdeli haber çıktı. Ders görevlerinin çeşitli sebeplerle yerine getirilmemesi veya öğretime değişik sebeplerle ara verilmesi yüzünden ders görevini yerine getiremeyen öğretmenlerin bu sürelerde varsa ders ve ek ders görevlerini yapmış sayılacak. Böylelikle kar tatili gibi beklenmedik okul tatillerinde ek ders ücreti alamayan öğretmenin ek ders çilesi sona erecek.

Ayrıca eğitim kurumlarında yöneticilik görevlerinde geçici görevle görev yapanların görevlendirildikleri unvan ile asli görevleri için planlanan ek ders ücretleri arasında kıyas yapılarak fazla olan ek ders ücretinin ödenmesi de sağlanacak. Diğer kamu kurumlarına görevlendirilen öğretmenlere ek derslerinin verilecek.

İLKSAN MECBUR DEĞİL

Öte yandan, sağlık ve sosyal yardımla ilgili meselelerde öğretmenleri birbirlerine yardım edici duruma getirmek amacıyla kurulan İLKSAN'a üyelik zorunlu değil isteğe bağlı hale getirilecek.

(haber7)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.