banner

‘Öğretmenimizi geri istiyoruz’ protestosu




Edirne'de ilkokul 1. sınıf öğrencileri, öğretmenlerinin başka bir okula tayin edilmesini protesto etti.

Plevne İlkokulu'nun bahçesinde toplanan öğrenciler, ''Biricik öğretmenimizi bizden almayın, lütfen'', ''Öğretmenimizi istiyoruz'' yazılı pankartlar taşıyarak, velileriyle yürüdü.

Grup adına açıklama yapan öğrenci velisi Funda Boran, okul öğretmenlerinden Saadet Yetikcan'ın Uzunköprü ilçesindeki bir okula tayin edildiğini söyledi.

Dönem ortasında yapılan tayin nedeniyle öğrencilerin mağdur olacağını öne süren Boran, ''Bu tayin işlemi yapılırken eğitimin daha başında olan çocukların psikolojik durumu ve mağduriyetleri ne kadar düşünüldü? Biz veliler olarak dönem ortasında yapılan bu tayinin çocuklarımıza yapılmış bir haksızlık olduğunu düşünüyoruz. Onların küçücük yüreğinde kocaman bir yara açmaya kimsenin hakkı yoktur'' diye konuştu.

Boran, her platformda çocuklarının anayasal ve hukuki haklarını savunmaya devam edeceklerini ve konunun takipçisi olacaklarını kaydetti.

1/B sınıfı öğrencisi Melih Fıçı ise öğretmenini çok özleyeceğini belirterek, ''Öğretmenimizin tayini Uzunköprü'ye çıktı. Öğretmenimin gitmesini hiç istemiyorum. O Uzunköprü'de bizi, biz de burada onu çok özleyeceğiz'' şeklinde konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.