Kuran-ı Kerim dersi lise müfredatında
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Cumartesi, 18 Ağustos 2012 15:53 tarihinde oluşturuldu
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 4+4+4 yasası ile ortaokullar için seçmeli ders olarak okutulacak olan Kuranıkerim, Hz. Peygamber'in yaşamı ve temel dini bilgiler derslerini ortaöğretim kurumları haftalık ders çizelgesine de ekledi.
Ankara Bürosu - MEB, 4+4+4 sistemi ile ortaokullar için çok tartışılan Kuranıkerim, Hz. Peygamber’in yaşamı ve temel din bilgileri derslerini ortaöğretim kurumlarında da seçmeli ders olarak okutacak. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından ortaöğretim kurumları haftalık ders çizelgelerinde yapılan değişiklikle söz konusu dersler lise müfredatına da girdi. Genel, Anadolu, fen, sosyal bilimler, güzel sanatlar ve spor liseleri ile birlikte, Anadolu öğretmen, meslek, Anadolu meslek, teknik, Anadolu teknik, sağlık meslek ve Anadolu sağlık meslek liselerinde yeni eğitim öğretim döneminden itibaren uygulanacak yeni haftalık ders çizelgesine dini içerikli derslerin yanı sıra sosyal etkinlik ve proje hazırlama seçmeli dersleri de eklendi.
Temel dini bilgiler 1 saat az
Ortaokul müfredatına eklenen ve isteğe bağlı olarak İslam, Hıristiyanlık, Musevilik dinleri ve Alevilik inancına ait bilgilerin verilmesi öngörülen temel dini bilgiler dersi, ortaokul haftalık ders saati çizelgesinde haftada 2 saat olarak belirlenmişti. Liseler için hazırlanan çizelgede ise bu ders 1 veya 2 saat olarak yer aldı. Kuranıkerim ve Hz. Peygamber’in hayatı dersleri ise çizelgedeki iki saatlik yerini korudu.
Ders saatleri arttı
Tüm ortaöğretim kurumlarında uygulanacak toplam haftalık ders saati arttı. Genel liselerde 30 olan toplam ders saati 37’ye çıkarken, bu rakam Anadolu, fen, sosyal bilimler liselerinde 35’ten 40’a çıktı.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumuna 6 ülke ve 47 şehirden 3 bin kişi katıldı
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak


